Kecmanović: I da sam dobio set...

Ne bih pobedio zbog vrućine i grčeva! Tridesetosam stepeni na terenu broj 13. Nisu baš neki brojevi za debi Miomira Kecmanovića na Grend slemu, ali ako ništa drugo, nije razočarao.

Tenis 15.01.2019 | 08:15
Kecmanović: I da sam dobio set...
Iskusni Fernando Verdasko ispostavio se kao prevelik zalogaj za mladog Beograđanina koji je igrao prvi meč u karijeri u tri dobijena seta i izgubio sa 7:6 (5), 6:3, 6:3.

Kecmanović, koji je pre dolaska u Melburn uspeo da se iz kvalifikacija probije u glavni žreb turnira u Brizbejnu, gde je u drugoj rundi zaustavljen od Miloša Raonića, pokazao je da ima potencijala, ali grend slem je, za sada, naročito u ovakvim iscrpljujućim uslovima za igru, stepenik više.

Po završetku duela, Miomir je delovao razočarano, očigledno je želeo mnogo više, ali ovog puta nije uspeo da savlada renomiranog protivnika. Ipak, i pored poraza, ima razloga za zadovoljstvo.

"Naravno da sam zadovoljan što sam uspeo da se kvalifikujem u glavni žreb. Igrao sam dobro ove godine i danas je isto bio dobar meč. Mislim da sam igrao OK, ali jednostavno, Fernando je bio bolji i spremniji, pošto sam se baš dosta mučio. Bilo mi je loše zbog velike toplote, tako da moram još dosta da radim na fizičkoj spremi", poručio je Miomir.

Španac je odigrao sijaset ovakvih mečeva, odlično je znao šta je bilo potrebno za prolaz dalje, za Kecmanovića, ovakvi mečevi su dragocene lekcije.

"Mislim da bi bilo bolje da sam bio konstantniji i izdržljiviji. Teniski smo bili skoro pa jednaki. Dosta smo radili na agresivnosti u igri. Jednostavno, moram tako da igram ako želim da napredujem. Radimo na tome, verujem kad se sve bude složilo da će biti dobro".

Veliku šansu da dobije početni set Miomir je imao u taj-brejku kada je poveo sa 2:0. Ipak, Španac je našao način da se izvuče i dobije početni set.

"Takve stvari ne smeju da se dešavaju, da tako padnem, kad sam pod pritiskom. Moram još dosta da radim, on ima mnogo više iskustva. Njemu je ovo bio jedan od mečeva, meni je ovo bio prvi grend slem. Mislim da sam u tim momentima bio nešto nervozniji."

U trećem setu, dogodila se neobična situacija. Na 4:3 za Španca, Miomir je spasao tri brejk lopte. Kod poslednje je bilo nešto neobično.

"Spasao sam sve tri brejk lopte i onda na poslednjoj, kad je on odreternirao, linijski sudija je rekao nešto. Nije zvao ni aut, ni dobru loptu, nego je ispustio neki zvuk, jer Fernando ga je zamalo pogodio. I sudija je odličio da ponovi poen, stvarno bezvezna situacija", kaže mladi teniser.

Čini se da je imao dosta problema sa servisom Verdaska, koji je odlično miksovao udarce.

"Baš je dobro danas servirao. Bolje nego obično. Nisam uspeo dobro da riterniram, da se naviknem na njegov servis".

Kecmanović kaže i da je uspeo za početak sezone dosta toga da uradi i da je, generalno, zadovoljan, a što se tiče planova, oni su vezani za turnire u Americi.

"Idem sad u Njuport, Los Anđeles, igraću na tri čelindžera tamo, onda slede dva ATP turnira, Njujork, Delrej Bič, i onda Indijan Vels i Majami".

Svestan je da će morati još dosta mečeva da odigra na najvišem nivou. Smatra da bi u svakom slučaju, bilo teško pobediti Verdaska, čak i da je dobio početni set.

"Ovo mi je bio prvi meč u tri dobijena seta. Ne bih dobio meči i da sam uspeo da dobijem set, teško bih ga završio. Loše sam se osećao već na kraju trećeg seta, da sam otišao u četvrti, već bi me hvatali grčevi. Nisam još na tom nivou. Nedostaju mi mečevi, iskustvo. Ne mogu već u prvom meču da budem spreman kao Novak. Danas je bilo 38. Kad smo trenirali na Tenerifima bilo je 25 i igrali smo i po šest setova. Tako da mi ova toplota jako smeta. Ne znam da li bi mi bilo lakše bilo rezultatski da se meč kojim slučajem igrao uveče, ali bilo bi mi lakše da igram ", priznao je 125. teniser sveta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar