Боримо се да и слабије рангирани могу да живе од тениса!

Политика пре тениса. Новак Ђоковић је дан пред почетак турнира морао да се суочава са баражном ватром од питања која нису диреткно везана за терен.

Тенис 15.01.2019 | 22:15
Боримо се да и слабије рангирани могу да живе од тениса!
Превирања у АТП, наводно незадовољство у Савету тренутним стањем и како Новак, као неко ко предводи тениски караван, гледа на све то, то је била тема конференције.

У медија центру се говорка о некаквој групи која је наводно незадовољна и која жели да смени председника АТП, те да је у Савету 5:4 за то да се председник Крис Кермод смени. Новака је питање помало изненадило.

"Не знам одакле вам та информација, 5:4? Те информације су изузетно поверљиве, тако да не могу да говорим о о оном што се говори иза затворених врата", одговорио је број један.

На инсистирање, да појасни да ли уопште у Савету има апетита за променама, одговорио је у сличном стилу.

"Као што сам рекао, никаква одлука о председнику није донета. Он је још председник. И остаће пресдседник до истека мандата. Да ли ће му мандат бити обновљен или не, то ће се одлучити ускоро".

Онда дебата и о новцу на гренд слем турнирима. Наградни фонд за гренд слем такмичења је порастао 14 посто ове године.

"Задовољни смо шта се генерално дешава на гренд слем турнирима, посебно овде у Аустралији. Не само што се тиче награда, већ и услова. Велике заслуге иду на рачун Крега и свих из организације, урадили су велики посао. Што се тиче осталих турнира, дискусија се наставља. Неки људи, па и неки медији шире причу како се ми играчи из врха боримо да добијамо више новца за нас саме, што није истина. То морам да поменем јер смо усмерени на једнаку дистрибуцију, на то да се више новца дели у првим колима, у главном жребу и квалификацијама, како би се повећао број играча који може да живи од овог спорта. То је нешто што ми играчи, као део савета, покушавамо да променимо", рекао је Новак који је признао да су награде за шампионе велике.

Питали су га и о томе како неко попут Сергеја Стакховског, ко је познат по веома негативном односу према женском тенису, може уопште да буде део савета играча.

"Увек можете да се фокусирате на негативне ствари. Увек ће бити једна или две особе која ће рећи нешто што можда није одговарајуће. Сергеј је био укључен у све и допринео је тениској политици на позитиван начин, заступајући мишљење великог броја играча, посебно оних између 50. и 100. места на листи. Допринео је много на развоју челинџера, видите да има и доста тога позитивног", додао је Новак који је такође рекао да у случају Џастина Гимелстоба, који се суочава са оптужбама за насиље, ствари стоје још у месту, све док се не докаже кривица.

"Ако се кривица не докаже, он је невин, или супротно. Ако се докаже да је крив, то је потпуно другачија ситуација за нас. Он је био неко ко се увек борио за наша права, као човек који је дуго у савету, и као играч и као неко ко је увек имао много ентузијазма и енергије. Не могу много да кажем о овом процесу, јер не знам докле се стигло. Нисам ни компетентан да причам о томе. Нити у позицији. Нека се ауторитети баве тиме, видећемо шта ће се догодити", поручио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар