Borimo se da i slabije rangirani mogu da žive od tenisa!

Politika pre tenisa. Novak Đoković je dan pred početak turnira morao da se suočava sa baražnom vatrom od pitanja koja nisu diretkno vezana za teren.

Tenis 15.01.2019 | 22:15
Borimo se da i slabije rangirani mogu da žive od tenisa!
Previranja u ATP, navodno nezadovoljstvo u Savetu trenutnim stanjem i kako Novak, kao neko ko predvodi teniski karavan, gleda na sve to, to je bila tema konferencije.

U medija centru se govorka o nekakvoj grupi koja je navodno nezadovoljna i koja želi da smeni predsednika ATP, te da je u Savetu 5:4 za to da se predsednik Kris Kermod smeni. Novaka je pitanje pomalo iznenadilo.

"Ne znam odakle vam ta informacija, 5:4? Te informacije su izuzetno poverljive, tako da ne mogu da govorim o o onom što se govori iza zatvorenih vrata", odgovorio je broj jedan.

Na insistiranje, da pojasni da li uopšte u Savetu ima apetita za promenama, odgovorio je u sličnom stilu.

"Kao što sam rekao, nikakva odluka o predsedniku nije doneta. On je još predsednik. I ostaće presdsednik do isteka mandata. Da li će mu mandat biti obnovljen ili ne, to će se odlučiti uskoro".

Onda debata i o novcu na grend slem turnirima. Nagradni fond za grend slem takmičenja je porastao 14 posto ove godine.

"Zadovoljni smo šta se generalno dešava na grend slem turnirima, posebno ovde u Australiji. Ne samo što se tiče nagrada, već i uslova. Velike zasluge idu na račun Krega i svih iz organizacije, uradili su veliki posao. Što se tiče ostalih turnira, diskusija se nastavlja. Neki ljudi, pa i neki mediji šire priču kako se mi igrači iz vrha borimo da dobijamo više novca za nas same, što nije istina. To moram da pomenem jer smo usmereni na jednaku distribuciju, na to da se više novca deli u prvim kolima, u glavnom žrebu i kvalifikacijama, kako bi se povećao broj igrača koji može da živi od ovog sporta. To je nešto što mi igrači, kao deo saveta, pokušavamo da promenimo", rekao je Novak koji je priznao da su nagrade za šampione velike.

Pitali su ga i o tome kako neko poput Sergeja Stakhovskog, ko je poznat po veoma negativnom odnosu prema ženskom tenisu, može uopšte da bude deo saveta igrača.

"Uvek možete da se fokusirate na negativne stvari. Uvek će biti jedna ili dve osobe koja će reći nešto što možda nije odgovarajuće. Sergej je bio uključen u sve i doprineo je teniskoj politici na pozitivan način, zastupajući mišljenje velikog broja igrača, posebno onih između 50. i 100. mesta na listi. Doprineo je mnogo na razvoju čelindžera, vidite da ima i dosta toga pozitivnog", dodao je Novak koji je takođe rekao da u slučaju Džastina Gimelstoba, koji se suočava sa optužbama za nasilje, stvari stoje još u mestu, sve dok se ne dokaže krivica.

"Ako se krivica ne dokaže, on je nevin, ili suprotno. Ako se dokaže da je kriv, to je potpuno drugačija situacija za nas. On je bio neko ko se uvek borio za naša prava, kao čovek koji je dugo u savetu, i kao igrač i kao neko ko je uvek imao mnogo entuzijazma i energije. Ne mogu mnogo da kažem o ovom procesu, jer ne znam dokle se stiglo. Nisam ni kompetentan da pričam o tome. Niti u poziciji. Neka se autoriteti bave time, videćemo šta će se dogoditi", poručio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar