СП: Србија погубљена, Бразил је заслужено побиједио!

Србија прокоцкала шансе, важна победа Бразила у борби за пролаз даље! Рукометаши Србије поражени су од Бразила 22:24 у Берлину, у трећем колу Групе А Светског првенства у Немачкој и Данској.  Рукометна репрезентација Србије доживела је пораз од Бразила у мечу 3. кола Групе А на Светском првенству у Немачкој и Данској. Ништа од другог круга, шансе теоретске.

Остали спортови 14.01.2019 | 17:45
СП: Србија погубљена, Бразил је заслужено побиједио!
Кључни меч за обе селекције како би задржале шансе за даљи пласман припао је Бразилу захваљујући нерезонским грешкама бекова Србије у преломним тренуцима меча.

Најефикаснији су у екипи Србије са по пет голова били Радивојевић и Марсенић. четири је дао Немања Илић (два са седмерца).

Србија је из прва два меча са Русијом и Француском имала један бод, док је јужноамеричка селекција била без поена након дуела са Француском и Немачком.

У нападу Србије током првог полувремена није функционисало скоро ништа, док је голман Бразила бранио штошта српским бековима.

Србија је низала грешке у предаји лопте, било је и нервозе што се могло видети по броју техничких грешака, а Бразилци су притискали и фластерима.

Поврх свега, момци у жутим дресовима су имали и шест голова предности, док је наша екипа за прва 22, 23 минута дала само шест голова.

Од тог тренутка до завршнице се разиграо Мијаило Марсенић, Богдан Радивојевић је добро истрчао неколико пута и после једне контре на пола минута до полувремена је четвртим голом смањио заостатак за Бразилом на 14:11.

Ривал Србије је имао шансу да последњи напад полувремена заврши голом захваљујући паду концентрације у одбрани наше екипе, али је статива спасла тим Ненада Перуничића.

Друго полувреме почело је голом Мошића, а напад Србије је био бржи. Међутим, Алмеида је почео да скида зицере, а наши играчи да губе лопту и Бразил је после десет минута игре наставка одмакао на 18:13.

Марсенић и Радивојевић су из контри дали два брза гола и показали да би то требало да буде рецепт за наставак меча. Међутим, Србија је играла у краћим налетима, бекови су грешили при додавању лопте, па су Бразилци у неколико наврата имали и празан гол у контрама.

Одржавали су предност, а Србију је у игри држао Дејан Милосављев сјајним одбранама. Скидао је и зицере Бразилцима, а после искључења Тешеире на прагу последњих десет минута, Србија успева да приђе на само гол заостатка 22:21.

Ипак, стара бољка у нападу се наставила, бекови нису преузимали одговорност, а крила нису тражили. За то време, Марсенић је на пивоту често био одсечен и "хранио се" одбицима.

Када је у последња два минута искључен Пушица Бразил је имао гол више, играча више и напад. Упркос томе, Србија је успела да одржи прикључак, али је све дилеме у вези са победником отклонио Лангаро поготком за 24:22.

Србија следећи меч игра против Немачке.

Да се негде броје изгубљене лопте и да се за то добијају награде, Србија би сигурно била у конкуренцији за рукометног шампиона света. Овако, док се све и даље зависи од односа постигнутих и примљених голови, "орлови" су далеко од светског врха и вероватно неће ни међу 12 најбољих на планети, јер су доживели други везани пораз и то у мечу у којем је императив била победа.

Србија - Бразил 22:24 (11:14).

Да је тим Ненада Перуничића поновио игру из утакмице са Русијом или да је већи део меча био на нивоу првих 20 минута против Француза, Србија би се готово сигурно радовала победи и размишљала о другој фази.

Уместо тога, "орлови" су одиграли катастрофално први део меча и тек у финишу успели да ухвате резултатски прикључак 14:11. Србија је повела 3:2, а онда је противнику дозволила серију 7:0, која само због непрецизности бразилских рукометаша није била већа (доста промашаја с гола на гол).

Виал се разбранио, а српски напад деловао је исувише конфузно да би био конкурентан.

У једном тренутку је Бразил повео 13:6 и тек од тог тренутка Србија почиње да игра боље, али не и сјајно, јер је и даље доста грешила у нападу. Неколико минута пре краја стигли су "орлови" да гол заостатка и то највише захваљујући голману Дејану Милосављеву, Немањи Илићу и Богдану Радивојевићу.

Али, три последња напада, у којима је Перуничићев тим имао прилику за изједначење, завршена су БЕЗ шута на гол. Најефикаснији у поразу од Бразила били су Богдан Радивојевић и Мијајло Марсенић са по пет голова, док је један мање постигао Немања Илић.

Бразил је са пет голова предводио Жозе Толедо.

Српски тим ће у наредном колу играти у уторак од 18.00 против Кореје.

Ситуација на табели групе у Берлину је следећа: Немачка 4, Француска 4, Русија 3, Бразил (+1) 2, Србија (+) 1, Кореја 0 бодова.

РАСПОРЕД ДО КРАЈА ГРУПЕ А

3. коло

Србија – Бразил 22:24
Русија – Немачка 18.00
Француска – Кореја 20.30

4. коло (15. јануар)

Русија – Бразил 15.30
Кореја – Србија 18.00
Немачка – Француска 20.30

5. коло (17. јануар)

Бразил – Кореја 15.30
Немачка – Србија 18.00
Француска – Русија 20.30

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар