SP: Srbija pogubljena, Brazil je zasluženo pobijedio!

Srbija prokockala šanse, važna pobeda Brazila u borbi za prolaz dalje! Rukometaši Srbije poraženi su od Brazila 22:24 u Berlinu, u trećem kolu Grupe A Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj.  Rukometna reprezentacija Srbije doživela je poraz od Brazila u meču 3. kola Grupe A na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj. Ništa od drugog kruga, šanse teoretske.

Ostali sportovi 14.01.2019 | 17:45
SP: Srbija pogubljena, Brazil je zasluženo pobijedio!
Ključni meč za obe selekcije kako bi zadržale šanse za dalji plasman pripao je Brazilu zahvaljujući nerezonskim greškama bekova Srbije u prelomnim trenucima meča.

Najefikasniji su u ekipi Srbije sa po pet golova bili Radivojević i Marsenić. četiri je dao Nemanja Ilić (dva sa sedmerca).

Srbija je iz prva dva meča sa Rusijom i Francuskom imala jedan bod, dok je južnoamerička selekcija bila bez poena nakon duela sa Francuskom i Nemačkom.

U napadu Srbije tokom prvog poluvremena nije funkcionisalo skoro ništa, dok je golman Brazila branio štošta srpskim bekovima.

Srbija je nizala greške u predaji lopte, bilo je i nervoze što se moglo videti po broju tehničkih grešaka, a Brazilci su pritiskali i flasterima.

Povrh svega, momci u žutim dresovima su imali i šest golova prednosti, dok je naša ekipa za prva 22, 23 minuta dala samo šest golova.

Od tog trenutka do završnice se razigrao Mijailo Marsenić, Bogdan Radivojević je dobro istrčao nekoliko puta i posle jedne kontre na pola minuta do poluvremena je četvrtim golom smanjio zaostatak za Brazilom na 14:11.

Rival Srbije je imao šansu da poslednji napad poluvremena završi golom zahvaljujući padu koncentracije u odbrani naše ekipe, ali je stativa spasla tim Nenada Peruničića.

Drugo poluvreme počelo je golom Mošića, a napad Srbije je bio brži. Međutim, Almeida je počeo da skida zicere, a naši igrači da gube loptu i Brazil je posle deset minuta igre nastavka odmakao na 18:13.

Marsenić i Radivojević su iz kontri dali dva brza gola i pokazali da bi to trebalo da bude recept za nastavak meča. Međutim, Srbija je igrala u kraćim naletima, bekovi su grešili pri dodavanju lopte, pa su Brazilci u nekoliko navrata imali i prazan gol u kontrama.

Održavali su prednost, a Srbiju je u igri držao Dejan Milosavljev sjajnim odbranama. Skidao je i zicere Brazilcima, a posle isključenja Tešeire na pragu poslednjih deset minuta, Srbija uspeva da priđe na samo gol zaostatka 22:21.

Ipak, stara boljka u napadu se nastavila, bekovi nisu preuzimali odgovornost, a krila nisu tražili. Za to vreme, Marsenić je na pivotu često bio odsečen i "hranio se" odbicima.

Kada je u poslednja dva minuta isključen Pušica Brazil je imao gol više, igrača više i napad. Uprkos tome, Srbija je uspela da održi priključak, ali je sve dileme u vezi sa pobednikom otklonio Langaro pogotkom za 24:22.

Srbija sledeći meč igra protiv Nemačke.

Da se negde broje izgubljene lopte i da se za to dobijaju nagrade, Srbija bi sigurno bila u konkurenciji za rukometnog šampiona sveta. Ovako, dok se sve i dalje zavisi od odnosa postignutih i primljenih golovi, "orlovi" su daleko od svetskog vrha i verovatno neće ni među 12 najboljih na planeti, jer su doživeli drugi vezani poraz i to u meču u kojem je imperativ bila pobeda.

Srbija - Brazil 22:24 (11:14).

Da je tim Nenada Peruničića ponovio igru iz utakmice sa Rusijom ili da je veći deo meča bio na nivou prvih 20 minuta protiv Francuza, Srbija bi se gotovo sigurno radovala pobedi i razmišljala o drugoj fazi.

Umesto toga, "orlovi" su odigrali katastrofalno prvi deo meča i tek u finišu uspeli da uhvate rezultatski priključak 14:11. Srbija je povela 3:2, a onda je protivniku dozvolila seriju 7:0, koja samo zbog nepreciznosti brazilskih rukometaša nije bila veća (dosta promašaja s gola na gol).

Vial se razbranio, a srpski napad delovao je isuviše konfuzno da bi bio konkurentan.

U jednom trenutku je Brazil poveo 13:6 i tek od tog trenutka Srbija počinje da igra bolje, ali ne i sjajno, jer je i dalje dosta grešila u napadu. Nekoliko minuta pre kraja stigli su "orlovi" da gol zaostatka i to najviše zahvaljujući golmanu Dejanu Milosavljevu, Nemanji Iliću i Bogdanu Radivojeviću.

Ali, tri poslednja napada, u kojima je Peruničićev tim imao priliku za izjednačenje, završena su BEZ šuta na gol. Najefikasniji u porazu od Brazila bili su Bogdan Radivojević i Mijajlo Marsenić sa po pet golova, dok je jedan manje postigao Nemanja Ilić.

Brazil je sa pet golova predvodio Žoze Toledo.

Srpski tim će u narednom kolu igrati u utorak od 18.00 protiv Koreje.

Situacija na tabeli grupe u Berlinu je sledeća: Nemačka 4, Francuska 4, Rusija 3, Brazil (+1) 2, Srbija (+) 1, Koreja 0 bodova.

RASPORED DO KRAJA GRUPE A

3. kolo

Srbija – Brazil 22:24
Rusija – Nemačka 18.00
Francuska – Koreja 20.30

4. kolo (15. januar)

Rusija – Brazil 15.30
Koreja – Srbija 18.00
Nemačka – Francuska 20.30

5. kolo (17. januar)

Brazil – Koreja 15.30
Nemačka – Srbija 18.00
Francuska – Rusija 20.30

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar