ЕК: Партизан на Монако, Банџа на брата Амару!

Француски интернационалац у тиму црно-белих 13. пут ће одмерити снаге са рођеним братом, али фокус је на тимском учинку и новој победи у Топ 16 фази Еврокупа.

Кошарка 14.01.2019 | 21:50
ЕК: Партизан на Монако, Банџа на брата Амару!
Кошаркаши Партизана у уторак од 19.00 играју последњу од четири узастопне утакмице пред својим навијачима.

Како то често бива, за крај је остављен најтежи задатак, пошто у дворани "Александар Николић" после Морнара, Албе и Крке гостује Монако, одлична француска екипа, која је ове сезоне једина победила Црвену звезду на њеном паркету (75:91, пре два месеца у 7. колу прве фазе Еврокупа).

Партизан и Монако после две рунде Топ 16 фазе имају скор 1-1, као и Ритас и Алба, а црно-бели се због најбоље кош-разлике налазе на првом месту, где желе да остану и после ове недеље.

"Биће веома тешко. Монако има пуно искусних играча, са некима од њих сам имао прилику да играм и знам колико опасни могу да буду. Талентовани су, атлетски веома добри, али ми ћемо се добро спремити. Фокусираћемо се на себе и на оно што ми најбоље можемо да урадимо, да бисмо дошли до победе", изјавио је Банџа Си.

Француз је у суботу против Крке најавио повратак у форму после релативно слабог периода. У уторак ће га додатно мотивисати то што ће за противника наступити његов старији брат, Амара.

"Играти против брата, за мене је увек посебан осећај. До сада се то десило 12 пута, а ово је први пут да се срећемо од када сам у Партизану. Могу да кажем да је феноменалан осећај играти против чланова породице и те утакмице увек су веома, веома, добре", истакао је Си.

Тренер Андреа Тринкијери верује да је пред његовим тимом нова "сјајна утакмица пред нашим сјајним навијачима", попут оне против Албе, која се завршила резултатом 78:66 и у којој су његови изабраници испунили све тактичке задатке.

"Монако је веома солидан тим, са феноменалним тренером", по обичају је Тринкијери одао поштовање свом колеги, а то је у овом случају Сашо Филиповски.

"Ова утакмица је одлична шанса за нас да поново уживамо и да покушамо да још једном подигнемо наш ниво игре", додао је италијански стручњак.

У оквиру 3. кола Е групе састаће се још Ритас - Алба и то у среду од 18 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар