Савић: Првенство није одлучено!

Капитен црвено-белих каже да је екипа спремна за напоран рад на Кипру, као и да треба остати фокусиран до краја сезоне, упркос великој бодовној предности.

Фудбал 15.01.2019 | 16:00
Савић: Првенство није одлучено!
Фудбалери Црвене звезде, после уводног рада у Београду, почињу "праве" припреме поподневним тренингом у Пафосу.

Владана Милојевића и његове изабранике дочекало је "сунчано време и пријатних 16 степени", наводи се на званичном клупском сајту, за који је изјаву дао капитен екипе Вујадин Савић.

"Стигли смо на Кипар у лепом расположењу, после заслуженог одмора. Сада имамо базични део припрема, да напунимо ноге и плућа, а у Турској нас чекају рад на тактици и утакмице".

Звезда се часно опростила од Европе, освојивши четири бода у групи Лиге шампиона, што у конкуренцији Ливерпула, Пари сен Жермена и Наполија није било довољно за више од четвртог места.

На пролеће јој предстоји борба за "дуплу круну", која је последњи пут освојена 2007, али у првом реду за нову титулу првака Србије.

Црвено-бели ће у наставак Суперлиге ући са девет бодова више од Радничког и 15 више од Партизана, што Савић сматра да није превише.

"Направили смо велику бодовну предност, али морамо да будемо максимално фокусирани до краја, с обзиром на то да се пред плеј-оф бодови деле са два. Прво место у Суперлиги нам је циљ од почетка сезоне, а после и да опет заиграмо у Лиги шампиона".

Високи штопер истакао је и значај искуства које је екипа скупила на чак 37 званичних мечева у првом делу сезоне. У наставку ће их бити знатно мање, максимално двадесетак.

"У 2018. смо направили огроман успех, како у домаћем првенству, тако и у Лиги шампиона - самим уласком у групну фазу, па после тога победом над Ливерпулом и бодом против Наполија. Пуни самопоуздања поново крећемо да радимо", завршио је Вујадин Савић.

Звезда ће прву пријатељску утакмицу ове зиме одиграти 28. јануара у Анталији, против аустријског тима Вакер Нортхаузена. Потом јој до повратка у Београд следе још четири провере.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар