Savić: Prvenstvo nije odlučeno!

Kapiten crveno-belih kaže da je ekipa spremna za naporan rad na Kipru, kao i da treba ostati fokusiran do kraja sezone, uprkos velikoj bodovnoj prednosti.

Fudbal 15.01.2019 | 16:00
Savić: Prvenstvo nije odlučeno!
Fudbaleri Crvene zvezde, posle uvodnog rada u Beogradu, počinju "prave" pripreme popodnevnim treningom u Pafosu.

Vladana Milojevića i njegove izabranike dočekalo je "sunčano vreme i prijatnih 16 stepeni", navodi se na zvaničnom klupskom sajtu, za koji je izjavu dao kapiten ekipe Vujadin Savić.

"Stigli smo na Kipar u lepom raspoloženju, posle zasluženog odmora. Sada imamo bazični deo priprema, da napunimo noge i pluća, a u Turskoj nas čekaju rad na taktici i utakmice".

Zvezda se časno oprostila od Evrope, osvojivši četiri boda u grupi Lige šampiona, što u konkurenciji Liverpula, Pari sen Žermena i Napolija nije bilo dovoljno za više od četvrtog mesta.

Na proleće joj predstoji borba za "duplu krunu", koja je poslednji put osvojena 2007, ali u prvom redu za novu titulu prvaka Srbije.

Crveno-beli će u nastavak Superlige ući sa devet bodova više od Radničkog i 15 više od Partizana, što Savić smatra da nije previše.

"Napravili smo veliku bodovnu prednost, ali moramo da budemo maksimalno fokusirani do kraja, s obzirom na to da se pred plej-of bodovi dele sa dva. Prvo mesto u Superligi nam je cilj od početka sezone, a posle i da opet zaigramo u Ligi šampiona".

Visoki štoper istakao je i značaj iskustva koje je ekipa skupila na čak 37 zvaničnih mečeva u prvom delu sezone. U nastavku će ih biti znatno manje, maksimalno dvadesetak.

"U 2018. smo napravili ogroman uspeh, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Ligi šampiona - samim ulaskom u grupnu fazu, pa posle toga pobedom nad Liverpulom i bodom protiv Napolija. Puni samopouzdanja ponovo krećemo da radimo", završio je Vujadin Savić.

Zvezda će prvu prijateljsku utakmicu ove zime odigrati 28. januara u Antaliji, protiv austrijskog tima Vaker Northauzena. Potom joj do povratka u Beograd slede još četiri provere.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar