АО: Троицки послије два преокрета до другог кола!

Виктор Троицки једини је српски тенисер од четворице која су наступила првог дана Аустралијан опена који се пласирао у друго коло Гренд слема у Мелбурну.  Виктор донео прву победу! Троицки, у свом стилу, савладао Шпанца Карбаљеса Баену у пет сетова. У другом колу ће на талентованог Грка.

Тенис 14.01.2019 | 15:30
АО: Троицки послије два преокрета до другог кола!
Троицки је после двоипочасовне исцрпљујуће борбе и два пореокрета савладао Шпанца Роберта Карбаљеса Баену са 3-2.

Србин је добио убедљиво први сет 6:1, али је потом Шпанац преузео контролу и преокренуо са 6:1, 6:2.

Међутим, Троицки користи искуство и претерану самоувереност 135 позиција боље пласираног противника па одговара са 6:1 и успева да избори пети сет.

Уследила је жестока борба за сваки поен, да би после четири потпуно изједначена гема Троицки дочекао своју шансу у петом и одмах је искористио.

Одузима сервис Карбаљесу Баену, потом капитализује брејк за 4:2, а онда рутинском игром и сигурним сервисом приводи сет и меч крају.

Троицки је сјајно сервирао, имао је 12 ас удараца, без иједне дупле сервис грешке, а битан фактор победе је 11 поена више од ривала на други сервис.

Троицки ће у другом колу играти против 14. носиоца, Грка Стефаноса Циципаса, који је био сигуран на старту АО у мечу са Матеом Беретиније са 3-1.

Претходно су у понедељак са АО елиминисани Миомир Кецмановић, Душан Лајовић иЈанко Типсаревић.

У уторак на сцену ступају редом Александра Крунић (1х), Ласло Ђере (2.30), Филип Крајиновић (4) и на крају Новак Ђоковић (9х).

Виктор Троицки побринуо се да уводни дан Аустралијан опена ипак не буде потпуно неуспешан за српски тенис!

Након елиминација Лајовића, Типсаревића и Кецмановића, ускоро 33-годишњи Београђанин је у мечу са много осцилација на обе стране савладао 75. играча света, Шпанца Роберта Карбаљеса Баену.

Виктору су припали први, четврти и што је најважније, пети сет - 6:1, 1:6, 2:6, 6:1, 6:4!

Одлучујући, једини брејк у одлучујућем сету, направио је у петом гему, када је повео 3:2. Потом је у сва три гема на свој сервис био на искушењима, али је успео да одбије све нападе мало познатог ривала и "овери" своју прву победу на гренд слем турнирима од прошлогодишњег Аус опена.

Тада је у првом колу био бољи од домаћег тенисера, Алекса Болта, наравно у пет сетова!

Као и 2018, када је непремостива препрека у другој рунди био Ник Кирјос, Троицки ће поново на младог и квалитетног ривала. У питању је 14. носилац, Грк Стефанос Циципас, који је на старту савладао Италијана Беретинија, теже него што се очекивало - 6:7, 6:4, 6:3, 7:6.

"Циципас игра сјајно, има одличну сезону иза себе, али тренирао сам са њим и знам шта да очекујем. Имам шансе", оптимиста је Виктор.

Он је у Аустралију допутовао пре више од месец дана, тако да се потпуно адаптирао на временске услове, а и на такмичарске мечеве, будући да је за место у главном жребу морао да се избори кроз квалификације.

Српски ветеран тренутно заузима тек 200. место на АТП листи, а прошле године је на 19 турнира забележио само шест победа.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар