AO: Troicki poslije dva preokreta do drugog kola!

Viktor Troicki jedini je srpski teniser od četvorice koja su nastupila prvog dana Australijan opena koji se plasirao u drugo kolo Grend slema u Melburnu.  Viktor doneo prvu pobedu! Troicki, u svom stilu, savladao Španca Karbaljesa Baenu u pet setova. U drugom kolu će na talentovanog Grka.

Tenis 14.01.2019 | 15:30
AO: Troicki poslije dva preokreta do drugog kola!
Troicki je posle dvoipočasovne iscrpljujuće borbe i dva poreokreta savladao Španca Roberta Karbaljesa Baenu sa 3-2.

Srbin je dobio ubedljivo prvi set 6:1, ali je potom Španac preuzeo kontrolu i preokrenuo sa 6:1, 6:2.

Međutim, Troicki koristi iskustvo i preteranu samouverenost 135 pozicija bolje plasiranog protivnika pa odgovara sa 6:1 i uspeva da izbori peti set.

Usledila je žestoka borba za svaki poen, da bi posle četiri potpuno izjednačena gema Troicki dočekao svoju šansu u petom i odmah je iskoristio.

Oduzima servis Karbaljesu Baenu, potom kapitalizuje brejk za 4:2, a onda rutinskom igrom i sigurnim servisom privodi set i meč kraju.

Troicki je sjajno servirao, imao je 12 as udaraca, bez ijedne duple servis greške, a bitan faktor pobede je 11 poena više od rivala na drugi servis.

Troicki će u drugom kolu igrati protiv 14. nosioca, Grka Stefanosa Cicipasa, koji je bio siguran na startu AO u meču sa Mateom Beretinije sa 3-1.

Prethodno su u ponedeljak sa AO eliminisani Miomir Kecmanović, Dušan Lajović iJanko Tipsarević.

U utorak na scenu stupaju redom Aleksandra Krunić (1h), Laslo Đere (2.30), Filip Krajinović (4) i na kraju Novak Đoković (9h).

Viktor Troicki pobrinuo se da uvodni dan Australijan opena ipak ne bude potpuno neuspešan za srpski tenis!

Nakon eliminacija Lajovića, Tipsarevića i Kecmanovića, uskoro 33-godišnji Beograđanin je u meču sa mnogo oscilacija na obe strane savladao 75. igrača sveta, Španca Roberta Karbaljesa Baenu.

Viktoru su pripali prvi, četvrti i što je najvažnije, peti set - 6:1, 1:6, 2:6, 6:1, 6:4!

Odlučujući, jedini brejk u odlučujućem setu, napravio je u petom gemu, kada je poveo 3:2. Potom je u sva tri gema na svoj servis bio na iskušenjima, ali je uspeo da odbije sve napade malo poznatog rivala i "overi" svoju prvu pobedu na grend slem turnirima od prošlogodišnjeg Aus opena.

Tada je u prvom kolu bio bolji od domaćeg tenisera, Aleksa Bolta, naravno u pet setova!

Kao i 2018, kada je nepremostiva prepreka u drugoj rundi bio Nik Kirjos, Troicki će ponovo na mladog i kvalitetnog rivala. U pitanju je 14. nosilac, Grk Stefanos Cicipas, koji je na startu savladao Italijana Beretinija, teže nego što se očekivalo - 6:7, 6:4, 6:3, 7:6.

"Cicipas igra sjajno, ima odličnu sezonu iza sebe, ali trenirao sam sa njim i znam šta da očekujem. Imam šanse", optimista je Viktor.

On je u Australiju doputovao pre više od mesec dana, tako da se potpuno adaptirao na vremenske uslove, a i na takmičarske mečeve, budući da je za mesto u glavnom žrebu morao da se izbori kroz kvalifikacije.

Srpski veteran trenutno zauzima tek 200. mesto na ATP listi, a prošle godine je na 19 turnira zabeležio samo šest pobeda.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar