АО: Лоше - Јанко је изгубио! Добро - Јанко се вратио!

Лавовска борба Типсаревића, Димитров спречио изненађење! Јанко Типсаревић, некада топ 10 тенисер света, вратио се на терен после више од годину дана паузе и нажалост је поражен у првом колу Аустралијан опена.  Јанко Типсаревић издржао је цео меч на Аустралијан опену против Григира Димитрова, коме није било лако да се пласира у друго коло.

Тенис 14.01.2019 | 15:15
АО: Лоше - Јанко је изгубио! Добро - Јанко се вратио!
Српски тенисер је последњи турнир одиграо у септембру 2017. године када је морао да преда меч на УС опену.

Од тада су уследиле бројне компликације на његовом стопалу и због тога је пропустио комплетну сезону 2018. Типсаревић нема пласман на АТП листи, али је добио специјалну позивницу и апсолутно ју је оправдао.

Јанко је поражен после велике борбе и четири сета од бугарског тенисера Григора Димитрова – 4:6, 6:3, 6:1, 6:4. Српски играч успео је да добије први сет и чинило се да би могао до велико изненађења, међутим десило се оно што је већина очекивала.

Димитров је подигао ниво игре, а Типсаревић једноставно није имао довољно свежине да извуче цео меч. То је потпуно разумно и важно је да није дошло до неке нове повреде.

Све у свему Јанко је оставио добар утисак и надамо се да ће га повреде заобићи и да ћемо га гледати на још много турнира ове сезоне. Григор Димитров ће у наредном колу играти против Пабла Куеваса, који је у три сета савладао Душана Лајовића.

Три меча - три пораза за Србију првог дана на Аустралијан опену. Гренд слем у Мелбурну није добро почео за српске тенисере, а Миомиру Кецмановићу и Душану Лајовићу се на трибинама придружио и Јанко Типсаревић.

Искусни 34-годишњи Београђанин се после повреде вратио на терен почетком јануара, након паузе која је трајала од августа 2017.

До дуела са Григором Димитровим на Аустралијан опену, одиграо је тек један меч и то 8. јануара, када је на егзибицији у Кујонгу победио Џејсона Каблера.

Типсаревић после свега има разлога за задовољство. Бугарину, 21. играчу на АТП листи, било је потребно два сата и 36 минута за победу - 4:6, 6:3, 6:1, 6:4.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар