AO: Loše - Janko je izgubio! Dobro - Janko se vratio!

Lavovska borba Tipsarevića, Dimitrov sprečio iznenađenje! Janko Tipsarević, nekada top 10 teniser sveta, vratio se na teren posle više od godinu dana pauze i nažalost je poražen u prvom kolu Australijan opena.  Janko Tipsarević izdržao je ceo meč na Australijan openu protiv Grigira Dimitrova, kome nije bilo lako da se plasira u drugo kolo.

Tenis 14.01.2019 | 15:15
AO: Loše - Janko je izgubio! Dobro - Janko se vratio!
Srpski teniser je poslednji turnir odigrao u septembru 2017. godine kada je morao da preda meč na US openu.

Od tada su usledile brojne komplikacije na njegovom stopalu i zbog toga je propustio kompletnu sezonu 2018. Tipsarević nema plasman na ATP listi, ali je dobio specijalnu pozivnicu i apsolutno ju je opravdao.

Janko je poražen posle velike borbe i četiri seta od bugarskog tenisera Grigora Dimitrova – 4:6, 6:3, 6:1, 6:4. Srpski igrač uspeo je da dobije prvi set i činilo se da bi mogao do veliko iznenađenja, međutim desilo se ono što je većina očekivala.

Dimitrov je podigao nivo igre, a Tipsarević jednostavno nije imao dovoljno svežine da izvuče ceo meč. To je potpuno razumno i važno je da nije došlo do neke nove povrede.

Sve u svemu Janko je ostavio dobar utisak i nadamo se da će ga povrede zaobići i da ćemo ga gledati na još mnogo turnira ove sezone. Grigor Dimitrov će u narednom kolu igrati protiv Pabla Kuevasa, koji je u tri seta savladao Dušana Lajovića.

Tri meča - tri poraza za Srbiju prvog dana na Australijan openu. Grend slem u Melburnu nije dobro počeo za srpske tenisere, a Miomiru Kecmanoviću i Dušanu Lajoviću se na tribinama pridružio i Janko Tipsarević.

Iskusni 34-godišnji Beograđanin se posle povrede vratio na teren početkom januara, nakon pauze koja je trajala od avgusta 2017.

Do duela sa Grigorom Dimitrovim na Australijan openu, odigrao je tek jedan meč i to 8. januara, kada je na egzibiciji u Kujongu pobedio Džejsona Kablera.

Tipsarević posle svega ima razloga za zadovoljstvo. Bugarinu, 21. igraču na ATP listi, bilo je potrebno dva sata i 36 minuta za pobedu - 4:6, 6:3, 6:1, 6:4.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar