Испред Новака само Јанис, Кристијано и Баркли!

Најбољи тенисер планете, Новак Ђоковић, нашао се на четвртом месту 25 најспремнијих спортиста у избору Спортс Илустрејтида.

Тенис 17.01.2019 | 16:30
Испред Новака само Јанис, Кристијано и Баркли!
Листа је објављена пре неколико дана и испред српског тенисера су једино кошаркаш Јанис Адетокумбо, фудбалер Кристијано Роналдо и на првом месту ранинг бек Њујорк Џајнтса, Секвон Баркли.

Ђоковић је иза себе оставио спортисте попут Кевина Мајера, Мета Фрејзера, Леброна Џејмса, Џордана Буроуза, Конора Мекгрегора и Канела Алвареса до најбољих десет

Истиче се Ђоковићева дуготрајност коју дугује посвећености, па затим рехабилитацији, посебним режимима исхране и менталног здравља.

Листу је састављало петоро стручњака, Мајкл Џојнер, Дејвид Хес, Кристофер Лундстром, Рој Холмс и Сју Фаслоун, а у обе конкуренције (мушка/женска) бирано је по 25 спортиста.

Међу Топ 25 у категорији мушкараца нашао се између осталих и Лука Модрић на 12. месту. Иза себе је оставио Расела Вестбрука, а на списку су и ролераши, бициклисти, хокејаши, алпинисти, пливачи.

Најспремнија је у конкуренцији жена гимнастичарка Симона Бајлс, друга је атлетичарка Катрин Ибагуен, трећа Тија-Клер Туми која се бави кросфитом, на листи је и Серена Вилијамс, али нема српске атлетичарке Иване Шпановић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар