Ispred Novaka samo Janis, Kristijano i Barkli!

Najbolji teniser planete, Novak Đoković, našao se na četvrtom mestu 25 najspremnijih sportista u izboru Sports Ilustrejtida.

Tenis 17.01.2019 | 16:30
Ispred Novaka samo Janis, Kristijano i Barkli!
Lista je objavljena pre nekoliko dana i ispred srpskog tenisera su jedino košarkaš Janis Adetokumbo, fudbaler Kristijano Ronaldo i na prvom mestu raning bek Njujork Džajntsa, Sekvon Barkli.

Đoković je iza sebe ostavio sportiste poput Kevina Majera, Meta Frejzera, Lebrona Džejmsa, Džordana Burouza, Konora Mekgregora i Kanela Alvaresa do najboljih deset

Ističe se Đokovićeva dugotrajnost koju duguje posvećenosti, pa zatim rehabilitaciji, posebnim režimima ishrane i mentalnog zdravlja.

Listu je sastavljalo petoro stručnjaka, Majkl Džojner, Dejvid Hes, Kristofer Lundstrom, Roj Holms i Sju Fasloun, a u obe konkurencije (muška/ženska) birano je po 25 sportista.

Među Top 25 u kategoriji muškaraca našao se između ostalih i Luka Modrić na 12. mestu. Iza sebe je ostavio Rasela Vestbruka, a na spisku su i roleraši, biciklisti, hokejaši, alpinisti, plivači.

Najspremnija je u konkurenciji žena gimnastičarka Simona Bajls, druga je atletičarka Katrin Ibaguen, treća Tija-Kler Tumi koja se bavi krosfitom, na listi je i Serena Vilijams, ali nema srpske atletičarke Ivane Španović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar