АО: Ветеран елиминисао Кецмановића!

Вердаско у три сета бољи од српског тенисера на почетку Аустралијан Опена.  Вердаско прејак – Кецмановић елиминисан у првом колу.  Српски тенисер Миомир Кецмановић поражен је у првом колу Аустралијан опена од искусног Фернанда Вердаска.

Тенис 14.01.2019 | 14:45
АО: Ветеран елиминисао Кецмановића!
Миомир Кецамановић међу првима је изашао на терен у новој сезони Аустралијан опена, али нажалост и међу првима завршио такмичење у мушком синглу.

Млади српски тенисер, који ће последњег дана августа напунити 20 година, поражен је од искусног Фернанда Вердаска у три сета - 7:6, 6:3, 6:3.

Меч је трајао два сата и 14 минута.

Кецмановић је одличан био у првом сету против 16 година старијег Шпанца и 38. играча на АТП листи. Србин је одлучујући гем почео мини брејком, али је Вердаско узвратио са три узастопна, што је било и кључно за вођство од 1:0.

Шпанац је код резултата 6:5 имао три сет лопте, међутим није успео да направи брејк. Зато јесте у другом сету и то три, док је Кецмановић једном одузео сервис Вердаску.

Тениски ветеран је у трећем сету рутински привео меч крају, успевши да направи један брејк, што му је било довољно да понови резултат из другог сета.

Млади српски играч није успео да током сва три сета подједнако добро игра и Шпанац је на крају славио резултатом 7:6 (5), 6:3, 6:3.

Кецмановић је одлично играо у првом сету, добро се држао и био је потпуно равноправан ривал. Из свега наведеног да се закључити да је победника овог сета одлучио тај-брејк.

Кецмановић је у њему веома добро кренуо, пошто је пове са 2:0, међутим Вердаско је добио наредних пет поена заредом и тиме је практично сломио отпор 19-годишњака.

Ово је био и кључан део дуела. Кецмановић је доста пао у игри у другом сету и "ко дланом и дланом" било је 2:0 у сетовима. Током трећег сета Миомир је пружио доста јачи отпор, али је опет попустио у завршници и Вердаско је овај период игре добио са 6:3.

Вердаско ће у наредном колу играти против Молдавца Радуа Албота.

Извор: Мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар