AO: Veteran eliminisao Kecmanovića!

Verdasko u tri seta bolji od srpskog tenisera na početku Australijan Opena.  Verdasko prejak – Kecmanović eliminisan u prvom kolu.  Srpski teniser Miomir Kecmanović poražen je u prvom kolu Australijan opena od iskusnog Fernanda Verdaska.

Tenis 14.01.2019 | 14:45
AO: Veteran eliminisao Kecmanovića!
Miomir Kecamanović među prvima je izašao na teren u novoj sezoni Australijan opena, ali nažalost i među prvima završio takmičenje u muškom singlu.

Mladi srpski teniser, koji će poslednjeg dana avgusta napuniti 20 godina, poražen je od iskusnog Fernanda Verdaska u tri seta - 7:6, 6:3, 6:3.

Meč je trajao dva sata i 14 minuta.

Kecmanović je odličan bio u prvom setu protiv 16 godina starijeg Španca i 38. igrača na ATP listi. Srbin je odlučujući gem počeo mini brejkom, ali je Verdasko uzvratio sa tri uzastopna, što je bilo i ključno za vođstvo od 1:0.

Španac je kod rezultata 6:5 imao tri set lopte, međutim nije uspeo da napravi brejk. Zato jeste u drugom setu i to tri, dok je Kecmanović jednom oduzeo servis Verdasku.

Teniski veteran je u trećem setu rutinski priveo meč kraju, uspevši da napravi jedan brejk, što mu je bilo dovoljno da ponovi rezultat iz drugog seta.

Mladi srpski igrač nije uspeo da tokom sva tri seta podjednako dobro igra i Španac je na kraju slavio rezultatom 7:6 (5), 6:3, 6:3.

Kecmanović je odlično igrao u prvom setu, dobro se držao i bio je potpuno ravnopravan rival. Iz svega navedenog da se zaključiti da je pobednika ovog seta odlučio taj-brejk.

Kecmanović je u njemu veoma dobro krenuo, pošto je pove sa 2:0, međutim Verdasko je dobio narednih pet poena zaredom i time je praktično slomio otpor 19-godišnjaka.

Ovo je bio i ključan deo duela. Kecmanović je dosta pao u igri u drugom setu i "ko dlanom i dlanom" bilo je 2:0 u setovima. Tokom trećeg seta Miomir je pružio dosta jači otpor, ali je opet popustio u završnici i Verdasko je ovaj period igre dobio sa 6:3.

Verdasko će u narednom kolu igrati protiv Moldavca Radua Albota.

Izvor: Mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar