Џумхур "почишћен" са Аустралијан Опена!

Најбољи бх. тенисер, на старту првог Грен слема сезоне, освојио само четири гема у дуелу са Французом, Гаелом Монфисом. Елиминисан и Мирза Башић.  Монфис разбио Џумхура, преокрет Хачанова! Искусни Француз Гаел Монфис елиминисао је већ у првом колу Аустралијан опена најбољег босанскохерцеговачког тенисера Дамира Џумхура.

Тенис 14.01.2019 | 14:30
Џумхур "почишћен" са Аустралијан Опена!
Најбољи босанскохерцеговачки тенисер, Дамир Џумхур, елиминиран је на старту Аустралиан Опена у Мелбоурну.

На првом Грен слем турниру сезоне, Џумхура је у првом колу убједљиво побиједио Француз, Гаел Монфис са 6:0, 6:4, 6:0.

Први сет, у којем Сарајлија није успио освојити нити један гем, трајао је свега 24 минута.

Нешто боље било је у другом, када је Џумхур стигао до четири гема. Ипак, упркос чињеници да је први стигао до брејка, Монфис је успио да узврати истом мјером, и то у другом и посљедњем гему, и поведе 2:0.

Проблема за Француза није било ни у трећем сету, у којем је "спрашио" Џумхура за само 17 минута и убједљиво се пласирао у друго коло.

То је био први међусробни меч Монфиса, 33. играча на АТП листи, и 14 позиција слабије рангираног бх. тенисера.

Наступ у Аустралији окончао је и Мирза Башић, којег је побиједио 26-годишњи квалификант из Швајцарске, Хенри Лаксонен, 166. играч на АТП листи, резултатом 6:4, 7:6, 4:6, 6:3.

Монфис је био убедљив против Џумхура са 6:0, 6:4, 6:0, а у наредној рунди ће играти са бољим из дуела између Британца Камерона Норија и Американца Тејлора Херија Фрица.

Џумхур је од старта меча играо катастрофално, већ у првом сету је имао двоструко више неизнуђених грешака од ривала.

Након неколико размењених гемова у другом сету очекивао се јачи отпор Сарајлије у наставку, али након што је Монфис направио брејк за 5:4, Џумхур више нија имао шансе.

Елиминисан је и други представник Босне и Херцеговине Мирза Башић, њега је у четири сета савладао квалификант из Швајцарске Хенри Лаксонен са 6:4, 7:6 (4), 4:6, 6:3.

Даље је прошао и Карен Хачанов који је после преокрета савладао Немца Петара Гојовчика 3:6, 6:3, 6:4, 6:3.

Томаш Бердих није имао проблема против Британца Кајла Едмунда са 6:3, 6:0, 7:5, док је Аустралијанац Џордан Томпсон елиминисао Шпанца Фелисијана Лопеса са 6:1, 7:6 (0), 6:3.

Извор: мондо.ба/Фена/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар