Džumhur "počišćen" sa Australijan Opena!

Najbolji bh. teniser, na startu prvog Gren slema sezone, osvojio samo četiri gema u duelu sa Francuzom, Gaelom Monfisom. Eliminisan i Mirza Bašić.  Monfis razbio Džumhura, preokret Hačanova! Iskusni Francuz Gael Monfis eliminisao je već u prvom kolu Australijan opena najboljeg bosanskohercegovačkog tenisera Damira Džumhura.

Tenis 14.01.2019 | 14:30
Džumhur "počišćen" sa Australijan Opena!
Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur, eliminiran je na startu Australian Opena u Melbournu.

Na prvom Gren slem turniru sezone, Džumhura je u prvom kolu ubjedljivo pobijedio Francuz, Gael Monfis sa 6:0, 6:4, 6:0.

Prvi set, u kojem Sarajlija nije uspio osvojiti niti jedan gem, trajao je svega 24 minuta.

Nešto bolje bilo je u drugom, kada je Džumhur stigao do četiri gema. Ipak, uprkos činjenici da je prvi stigao do brejka, Monfis je uspio da uzvrati istom mjerom, i to u drugom i posljednjem gemu, i povede 2:0.

Problema za Francuza nije bilo ni u trećem setu, u kojem je "sprašio" Džumhura za samo 17 minuta i ubjedljivo se plasirao u drugo kolo.

To je bio prvi međusrobni meč Monfisa, 33. igrača na ATP listi, i 14 pozicija slabije rangiranog bh. tenisera.

Nastup u Australiji okončao je i Mirza Bašić, kojeg je pobijedio 26-godišnji kvalifikant iz Švajcarske, Henri Laksonen, 166. igrač na ATP listi, rezultatom 6:4, 7:6, 4:6, 6:3.

Monfis je bio ubedljiv protiv Džumhura sa 6:0, 6:4, 6:0, a u narednoj rundi će igrati sa boljim iz duela između Britanca Kamerona Norija i Amerikanca Tejlora Herija Frica.

Džumhur je od starta meča igrao katastrofalno, već u prvom setu je imao dvostruko više neiznuđenih grešaka od rivala.

Nakon nekoliko razmenjenih gemova u drugom setu očekivao se jači otpor Sarajlije u nastavku, ali nakon što je Monfis napravio brejk za 5:4, Džumhur više nija imao šanse.

Eliminisan je i drugi predstavnik Bosne i Hercegovine Mirza Bašić, njega je u četiri seta savladao kvalifikant iz Švajcarske Henri Laksonen sa 6:4, 7:6 (4), 4:6, 6:3.

Dalje je prošao i Karen Hačanov koji je posle preokreta savladao Nemca Petara Gojovčika 3:6, 6:3, 6:4, 6:3.

Tomaš Berdih nije imao problema protiv Britanca Kajla Edmunda sa 6:3, 6:0, 7:5, dok je Australijanac Džordan Tompson eliminisao Španca Felisijana Lopesa sa 6:1, 7:6 (0), 6:3.

Izvor: mondo.ba/Fena/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar