Вукови растргали смрзнуто тијело

Мјештани Црквеног и осталих села у Рибнику у невјерици препричавају каква је страшна смрт задесила њиховог комшију Васу Вуковића (62) чије су тијело послије смрти растргле дивље животиње, сазнаје Српскаинфо.

Република Српска 14.01.2019 | 14:14
Вукови растргали смрзнуто тијело
Према сазнањима тог портала, Вуковић је умро од смрзавања у шуми у близини села Црквено, а његово тијело случајно је пронађено 10. јануара.

У Полицијској управи Мркоњић Град за портал је потврђено, наводећи иницијале, да су пронашли тијело Вуковића.

– На лице мјеста изашла је полиција која је обавила увиђај. Увиђају је присуствовао и мртвозорник, који је констатовао да је смрт наступила од смрзавања и да нема елемената кривичног дјела – кажу у полицији.

Српскаинфо, позивајући се на незваничне информације, наводи да је Вуковићево тијело случајно нашао један пролазник који је о томе обавијестио полицију.

– Највјероватније да је кренуо кући, да је био пијан и уморан и да је сјео у шуми да мало одмори. Од хладноће и алкохола је вјероватно заспао и тако се смрзао. Вукови и друге животиње су намирисале тијело и ископале га из снијега – рекао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима око тијела је нађено доста трагова дивљих животиња, а на тијелу је било више уједа. Истиче да је Вуковић био мртав неколико дана прије проналаска.

Мјештани Црквеног и села у близини причају да је Васо волио мало више попити и да је вјероватно умро на путу према својој кући.

– Он је живио у селу Црквено. То је мало село гдје тренутно не живи више од пет домаћинстава. Васо се никада није женио, а нема ни породицу. Скоро сваки дан је био пијан, а у задње вријеме му је било нарушено и психичко здравље – рекао је један од мјештана.

И други мјештани том порталу су исто рекли за Васу.

– Највјероватније се Васо смрзао у ноћи између Бадњег дана и Божића, јер су га комшије тада задњи пут видјеле. Тај несретник је живио сам, па нико није ни пријавио да га нема. Није ни било потраге за њим  – каже једна од мјештанки са којим смо разговарали.

Она истиче такође да је Васо волио пуно попити и да је вјероватно био пијан те вечери када је умро.

– Мјесто где је нађено тијело је дивљина и ријетко ко туда пролази. Ако неко иде туда то су само мјештани Црквеног, али и они се ријетко одлучују на тај пут. По селу сам чула да се прича да су вукови нашли тијело и да су га ископали из снијега. То ме не чуди, јер у тој шуми их има баш доста – каже поменута мјештанка.

Додаје да је чула да су око тијела нађени трагови и других животиња, али да не зна колико су оштетили тијело.

– Нико није заслужио да тако умре, још поготово да му се то деси послије смрти. Жао ми је Васе што је тако завршио, али је ипак само било питање дана када ће се то десити. Волио је пуно попити и често би тако знао негдје заспати – појашњава наша саговорница и додаје да је у суботу Вуковић сахрањен у сеоском гробљу.

Каже да се нада да ће се након овог опаметити и други који воле мало више попити у овим селима, да им се не би догодило нешто слично.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Правда!!!

14.01.2019 17:55

Задесна смрт???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вирус

14.01.2019 18:45

То је слика насег пропалог друства где нам нетреба рат и ова десавања су превисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ође тога нема

15.01.2019 20:44

У културним и пристојним земљама, људе без породице који нису у стању бринути се о себи смјештају у домове.

ОДГОВОРИТЕ