Французи конзумирају више пице и од Италијана

Француска је позната по својој префињеној храни и вину, али свакако нема никакве везе са италијанском. Стога пица није на листи савршених кобминација уз фино. Тако смо барем мислили. . .

Занимљивости 14.01.2019 | 10:28
Французи конзумирају више пице и од Италијана
Међутим, поред свих француских пецива, кроасана и брускета, Французи су велики љубитељи пице. Штавише, просечан Француз годишње поједе 11 килограма пице што их ставља на друго место у свету одмах иза Американаца а, замислите испред Италијана. 

Љубав према пици у Паризу покренула је и неколико баш одличних пицерија које при посети овом граду свакако треба да посетите.

  • Лоуие Лоуие – према мишљењу многих најбоља пицерија у Паризу, а налази се у 11. округу.
  • Обер Мамма – у власништву Биг Мамма групе која је власник седам италијанских ресторана. Због гужве дођите и 45 минута пре него што огладните.
  • Триплетта – налази се у 20. откругу и тотално се исплати путовање до ове пицерије које нуди пице у напуљском стилу и четири категорије: крем, класична, парадајз и калцона.
  • Ла Фабрица - у 14. округу налази се пицерија у којој можете сести у излог под неонским светлом и правите пролазницима зазубице. Осим пице, овде се служе неке и од најбољих пасти у Паризу.
  • Ла Брициола - у историјском округу Мараис налази се пицерија која је идеална за свако доба дана. Позната је по „белим“ пицама, али и масивним калцонама. И замислите, особље овде прича енглески.
Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Анонимно

26.01.2019 16:18

По великој Господовој милости,ако хтед хоће воља Божја. --------- " Господ са свима вама. " Чудни путеви Исуса Христа делују,а да нисмо ни свесни тога.Моја покојна тетка,татина родјена сестра,Бог јој душу опростио,рекла ми да када сам писао писма неким људима за време прошле власти да,боље да сам писао Расиму Љајићу.Но добро,уз дужно поштовање садашњем председнику,по великој Господовој милости,ако хтед хоће воља Божја,да ако није,нека се господин Расим Љајић на следећим изборима кандидује за председника Србије и нека господин Расим Љајић победи на изборима за председника Србије,Господе наш,молим те и захваљујем у име Господа Исуса.Амин. - Не сумњајте,него верујте. - Ако ништа друго,и данас,измедју осталог,кроз гледање и не гледање филма: " Ман оф тхе Yеар (2006) " ,помаже Господ онима којима је помоћ потребна. - " Са Богом је све могуће. " - Леп поздрав,поштовање и Господов благослов вама,свима и вашим ближњима. -

ОДГОВОРИТЕ