Francuzi konzumiraju više pice i od Italijana

Francuska je poznata po svojoj prefinjenoj hrani i vinu, ali svakako nema nikakve veze sa italijanskom. Stoga pica nije na listi savršenih kobminacija uz fino. Tako smo barem mislili. . .

Zanimljivosti 14.01.2019 | 10:28
Francuzi konzumiraju više pice i od Italijana
Međutim, pored svih francuskih peciva, kroasana i brusketa, Francuzi su veliki ljubitelji pice. Štaviše, prosečan Francuz godišnje pojede 11 kilograma pice što ih stavlja na drugo mesto u svetu odmah iza Amerikanaca a, zamislite ispred Italijana. 

Ljubav prema pici u Parizu pokrenula je i nekoliko baš odličnih picerija koje pri poseti ovom gradu svakako treba da posetite.

  • Louie Louie – prema mišljenju mnogih najbolja picerija u Parizu, a nalazi se u 11. okrugu.
  • Ober Mamma – u vlasništvu Big Mamma grupe koja je vlasnik sedam italijanskih restorana. Zbog gužve dođite i 45 minuta pre nego što ogladnite.
  • Tripletta – nalazi se u 20. otkrugu i totalno se isplati putovanje do ove picerije koje nudi pice u napuljskom stilu i četiri kategorije: krem, klasična, paradajz i kalcona.
  • La Fabrica - u 14. okrugu nalazi se picerija u kojoj možete sesti u izlog pod neonskim svetlom i pravite prolaznicima zazubice. Osim pice, ovde se služe neke i od najboljih pasti u Parizu.
  • La Briciola - u istorijskom okrugu Marais nalazi se picerija koja je idealna za svako doba dana. Poznata je po „belim“ picama, ali i masivnim kalconama. I zamislite, osoblje ovde priča engleski.
B 92
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Anonimno

26.01.2019 16:18

Po velikoj Gospodovoj milosti,ako hted hoće volja Božja. --------- " Gospod sa svima vama. " Čudni putevi Isusa Hrista deluju,a da nismo ni svesni toga.Moja pokojna tetka,tatina rodjena sestra,Bog joj dušu oprostio,rekla mi da kada sam pisao pisma nekim ljudima za vreme prošle vlasti da,bolje da sam pisao Rasimu Ljajiću.No dobro,uz dužno poštovanje sadašnjem predsedniku,po velikoj Gospodovoj milosti,ako hted hoće volja Božja,da ako nije,neka se gospodin Rasim Ljajić na sledećim izborima kandiduje za predsednika Srbije i neka gospodin Rasim Ljajić pobedi na izborima za predsednika Srbije,Gospode naš,molim te i zahvaljujem u ime Gospoda Isusa.Amin. - Ne sumnjajte,nego verujte. - Ako ništa drugo,i danas,izmedju ostalog,kroz gledanje i ne gledanje filma: " Man of the Year (2006) " ,pomaže Gospod onima kojima je pomoć potrebna. - " Sa Bogom je sve moguće. " - Lep pozdrav,poštovanje i Gospodov blagoslov vama,svima i vašim bližnjima. -

ODGOVORITE