ФРА - Марсељ гори: Монако продужио агонију Олимпика!

Реми Монака и Марсеља, гол Ле Талека за бод Монпељеа.  Фудбалери Монака и Марсеља ремизирали су 1:1 у мечу 20. кола француске Лиге 1, а истим резултатом је завршен меч Монпељеа и Дижона.  Без победника у занимљивом окршају на Велодорму - 1:1.

Фудбал 13.01.2019 | 23:51
ФРА - Марсељ гори: Монако продужио агонију Олимпика!
Марсељ је повео голом Лопеса у 13. минуту, да би Јури Тилеманс поравнао резултат поготком у 38. минуту меча.

Марсељ је на Велодрому могао и до победе, али је гол Тована поништен због прекршаја над голманом у 72. минуту, после прегледања ВАР снимка.

Плави су и у финишу могли до победе да је ударац главом Тована био прецизнији. Монпеље и Дижон су такође ремизирали, а једини гол за Монпеље је дело некадашњег играча Звезде Дамијана Ле Талека у 61. минуту. 

Ле Талек је био на другој стативи после центаршута Делора и главом је спровео лопту у мрежу. Дижон је претходно повео у 54. минуту поготком Саида. 

У осталим мечевима, Стразбур је био бољи од Тулуза са 2:1 захваљујући головима Ажорка и Сисока, док је Рен поразио Нант поготком Да Силве са 1:0.

Тешко да играчи и тренер неког тима који је у кризи могу да се опусте и мисле о позитивном резултату у тренутку када их са трибина у дерби њихови фанови испрате салвом звиждука и увреда. Марсељ је вечерас протестовао, Марсељ је бесан, барем онај навијачки део, а осма утакмица без победе продужиће кризу и стегнути омчу око врата Рудија Гарсије.

Монако је однео вредан бод у борби за опстанак (1:1). Заслужено, а могао је и сва три да је Тилемансискористио сјајну шансу у 91. минуту. Чудна је то утакмица била, навијачи Марсеља су поздравили пулене поруком да су "део организоване банде која је срамота за овај град", а ови су им узвратили јако добро, пошто је већ у 13. минуту Максим Лопез маестрално погодио са дистанце и донео предност Олимпику.

То није деморалисало Монако, за који је дебитовао и новајлија из Челсија Сеск Фабрегас, а занимљив детаљ је да су и један и други тренер извели тим без класичних нападача. Рони Лопез је предводио шпиц Кнежева, а Димитри Паје на другој страни напад Олимпика. У таквој констелацији и нисмо гледали лош фудбал.

Јури Тилеманс је био фантастичан вечерас. Сјајно је Белгијанац "развлачио" одбрану Марсеља, а Стив Манданда ништа није могао у финишу првог дела када је распалио по лопти за 1:1. Монако је укупно гледано био мало бољи, мада се играло отворено, али се видело и да је долазак Фабрегаса велика ствар за тим Тијерија Анрија.

Боље шансе у другом полувремену пропустио је Монако, Головин се рецимо обрукао у 51. минуту, а погодак Флорана Тована на другој страни у 71. главни арбитар је поништио на асистенцију ВАР-а јер је наводно Окампос пре тога фаулирао голмана Монака Бенаља. Делује престрого...

Ватрену завршницу дербија на Велодрому употпунио је прво промашај Тилеманса на пасд Фабрегаса у 91. минуту, а затим на другој страни и Тована после корнера Пајеа у 92. На крају, после свега, можда и најреалнији исгход који неће задовољити навијаче Олимпика, али хоће све у Кнежевини.

Немања Радоњић није био вечерас у саставу Марсеља.

Ле Талек однео бод из Дижона. Нови гол некадашњег штопера Звезде.

Монпеље се вратио с вредним бодом са гостовања дављенику Дижону у Лиги 1, али имаће за чим да жали пошто се испромашивао у првом полувремену. За реми се побринуо некадашњи штопер Црвене звезде Дамијен Ле Талек, који је постигао једини погодак за госте на овом мечу.

Одлично је искусни дефанзивац, који сада игра у везном реду, испратио акцију у том 61. минуту и на центаршут Ендија Делора с леве стране на другој стативи главом само ћушнуо лопту у мрежу за коначних 1:1. Претходно је лепим ударцем Саид довео Дижон у вођство у 54. минуту.

У екипи Монпељеа читав меч одиграо је Петар Шкулетић који је пропустио велику шансу да доведе госте у вођство у првом полувремену.

Стефан Митровић успешно је командовао одбраном Стразбура која је помогла да овај тим слави на гостовању у Тулузу са 2:1. Овом победом Стразбур је избио на одлично шесто место док Тулуз остаје у доњем делу на четири бода од опасне зоне.

Кифла Бен Арфе, гол Да Силве, Рен наљутио Нант! Летошња жеља Црвене звезде донела три бода свом тиму - 0:1.

Летошње жеље Црвене звезде играју добро. Недавно је Томане постигао голчину за Тонделу, а сада је и Дамијан Да Силва погодио за Рен после феноменалног центаршута Хатема Бен Арфе на гостовању Нанту - 0:1 (0:1). На крају се испоставило да је то био победоносни гол.

Играо се 13. минут када је Рен добио фаул са стране на средини терена. Бен Арфа је наместио левицу, послао фантастичну "кифлу" у петерац.

Тамо је најбољи у скоку био Да Силва. Одличан скок, ударац главом и Рен је повео. На крају се испоставило и победио тим поготком.

Са ова три бода Рен је доказао да је у одличној форми пошто му је ово четврта везана победа у Лиги 1. Сада Рен има 29 освојених бодова и истакао је кандидатуру да се бори за 4. место које води у Европу.

Нант игра по систему топло-хладно, победа-пораз. Сада има 23 бода и налази се у средини табеле.

ЛИГА 1 - 20. коло

Петак

Каен - Лил 1:3 (0:2)
/Нинга 90+4 - Пепе 8, Леао 20, Араухо 90+2/ 

Лион - Ремс 1:1 (0:1)
/Траоре 70 - Чаварија 34/

Субота

Амијен - Пари Сен Жермен 0:3 (0:0)
/Кавани 57, Мбапе 70, Маркињос 79/

Генган - Сент Етјен 0:1 (0:1)
/Казри 6/

Ница - Бордо 1:0 (1:0)
/Сан Максимим 16пен/

Ним - Анже (одложено)

Недеља

Нант - Рен 0:1 (0:1)
/Да Силва 13/

Дижон - Монпеље 1:1 (0:0)
/Саид 54 - Ле Талек 61/

Тулуз - Стразбур 1:2 (1:1)
/Саного 29. пенал - Ахорке 17, Сисоко 64/

Марсељ - Монако 1:1 (1:1)
/Тилеманс 38 - Лопез 13/

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар