FRA - Marselj gori: Monako produžio agoniju Olimpika!

Remi Monaka i Marselja, gol Le Taleka za bod Monpeljea.  Fudbaleri Monaka i Marselja remizirali su 1:1 u meču 20. kola francuske Lige 1, a istim rezultatom je završen meč Monpeljea i Dižona.  Bez pobednika u zanimljivom okršaju na Velodormu - 1:1.

Fudbal 13.01.2019 | 23:51
FRA - Marselj gori: Monako produžio agoniju Olimpika!
Marselj je poveo golom Lopesa u 13. minutu, da bi Juri Tilemans poravnao rezultat pogotkom u 38. minutu meča.

Marselj je na Velodromu mogao i do pobede, ali je gol Tovana poništen zbog prekršaja nad golmanom u 72. minutu, posle pregledanja VAR snimka.

Plavi su i u finišu mogli do pobede da je udarac glavom Tovana bio precizniji. Monpelje i Dižon su takođe remizirali, a jedini gol za Monpelje je delo nekadašnjeg igrača Zvezde Damijana Le Taleka u 61. minutu. 

Le Talek je bio na drugoj stativi posle centaršuta Delora i glavom je sproveo loptu u mrežu. Dižon je prethodno poveo u 54. minutu pogotkom Saida. 

U ostalim mečevima, Strazbur je bio bolji od Tuluza sa 2:1 zahvaljujući golovima Ažorka i Sisoka, dok je Ren porazio Nant pogotkom Da Silve sa 1:0.

Teško da igrači i trener nekog tima koji je u krizi mogu da se opuste i misle o pozitivnom rezultatu u trenutku kada ih sa tribina u derbi njihovi fanovi isprate salvom zvižduka i uvreda. Marselj je večeras protestovao, Marselj je besan, barem onaj navijački deo, a osma utakmica bez pobede produžiće krizu i stegnuti omču oko vrata Rudija Garsije.

Monako je odneo vredan bod u borbi za opstanak (1:1). Zasluženo, a mogao je i sva tri da je Tilemansiskoristio sjajnu šansu u 91. minutu. Čudna je to utakmica bila, navijači Marselja su pozdravili pulene porukom da su "deo organizovane bande koja je sramota za ovaj grad", a ovi su im uzvratili jako dobro, pošto je već u 13. minutu Maksim Lopez maestralno pogodio sa distance i doneo prednost Olimpiku.

To nije demoralisalo Monako, za koji je debitovao i novajlija iz Čelsija Sesk Fabregas, a zanimljiv detalj je da su i jedan i drugi trener izveli tim bez klasičnih napadača. Roni Lopez je predvodio špic Kneževa, a Dimitri Paje na drugoj strani napad Olimpika. U takvoj konstelaciji i nismo gledali loš fudbal.

Juri Tilemans je bio fantastičan večeras. Sjajno je Belgijanac "razvlačio" odbranu Marselja, a Stiv Mandanda ništa nije mogao u finišu prvog dela kada je raspalio po lopti za 1:1. Monako je ukupno gledano bio malo bolji, mada se igralo otvoreno, ali se videlo i da je dolazak Fabregasa velika stvar za tim Tijerija Anrija.

Bolje šanse u drugom poluvremenu propustio je Monako, Golovin se recimo obrukao u 51. minutu, a pogodak Florana Tovana na drugoj strani u 71. glavni arbitar je poništio na asistenciju VAR-a jer je navodno Okampos pre toga faulirao golmana Monaka Benalja. Deluje prestrogo...

Vatrenu završnicu derbija na Velodromu upotpunio je prvo promašaj Tilemansa na pasd Fabregasa u 91. minutu, a zatim na drugoj strani i Tovana posle kornera Pajea u 92. Na kraju, posle svega, možda i najrealniji isghod koji neće zadovoljiti navijače Olimpika, ali hoće sve u Kneževini.

Nemanja Radonjić nije bio večeras u sastavu Marselja.

Le Talek odneo bod iz Dižona. Novi gol nekadašnjeg štopera Zvezde.

Monpelje se vratio s vrednim bodom sa gostovanja davljeniku Dižonu u Ligi 1, ali imaće za čim da žali pošto se ispromašivao u prvom poluvremenu. Za remi se pobrinuo nekadašnji štoper Crvene zvezde Damijen Le Talek, koji je postigao jedini pogodak za goste na ovom meču.

Odlično je iskusni defanzivac, koji sada igra u veznom redu, ispratio akciju u tom 61. minutu i na centaršut Endija Delora s leve strane na drugoj stativi glavom samo ćušnuo loptu u mrežu za konačnih 1:1. Prethodno je lepim udarcem Said doveo Dižon u vođstvo u 54. minutu.

U ekipi Monpeljea čitav meč odigrao je Petar Škuletić koji je propustio veliku šansu da dovede goste u vođstvo u prvom poluvremenu.

Stefan Mitrović uspešno je komandovao odbranom Strazbura koja je pomogla da ovaj tim slavi na gostovanju u Tuluzu sa 2:1. Ovom pobedom Strazbur je izbio na odlično šesto mesto dok Tuluz ostaje u donjem delu na četiri boda od opasne zone.

Kifla Ben Arfe, gol Da Silve, Ren naljutio Nant! Letošnja želja Crvene zvezde donela tri boda svom timu - 0:1.

Letošnje želje Crvene zvezde igraju dobro. Nedavno je Tomane postigao golčinu za Tondelu, a sada je i Damijan Da Silva pogodio za Ren posle fenomenalnog centaršuta Hatema Ben Arfe na gostovanju Nantu - 0:1 (0:1). Na kraju se ispostavilo da je to bio pobedonosni gol.

Igrao se 13. minut kada je Ren dobio faul sa strane na sredini terena. Ben Arfa je namestio levicu, poslao fantastičnu "kiflu" u peterac.

Tamo je najbolji u skoku bio Da Silva. Odličan skok, udarac glavom i Ren je poveo. Na kraju se ispostavilo i pobedio tim pogotkom.

Sa ova tri boda Ren je dokazao da je u odličnoj formi pošto mu je ovo četvrta vezana pobeda u Ligi 1. Sada Ren ima 29 osvojenih bodova i istakao je kandidaturu da se bori za 4. mesto koje vodi u Evropu.

Nant igra po sistemu toplo-hladno, pobeda-poraz. Sada ima 23 boda i nalazi se u sredini tabele.

LIGA 1 - 20. kolo

Petak

Kaen - Lil 1:3 (0:2)
/Ninga 90+4 - Pepe 8, Leao 20, Arauho 90+2/ 

Lion - Rems 1:1 (0:1)
/Traore 70 - Čavarija 34/

Subota

Amijen - Pari Sen Žermen 0:3 (0:0)
/Kavani 57, Mbape 70, Markinjos 79/

Gengan - Sent Etjen 0:1 (0:1)
/Kazri 6/

Nica - Bordo 1:0 (1:0)
/San Maksimim 16pen/

Nim - Anže (odloženo)

Nedelja

Nant - Ren 0:1 (0:1)
/Da Silva 13/

Dižon - Monpelje 1:1 (0:0)
/Said 54 - Le Talek 61/

Tuluz - Strazbur 1:2 (1:1)
/Sanogo 29. penal - Ahorke 17, Sisoko 64/

Marselj - Monako 1:1 (1:1)
/Tilemans 38 - Lopez 13/

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar