Реалових шест мјесеци да дефинише судбину осам играча!

Иско, Бејл, Модрић, Марсело. . . !

Фудбал 14.01.2019 | 23:35
Реалових шест мјесеци да дефинише судбину осам играча!
Реалова борба за титулу практично је изгубљена. И даље актуелни шампион Европе заостаје великих десет бодова за Барселоном, а како је тренутно петопласирани тим Примере, мораће да поведе рачуна да не остане без места у Лиги шампиона. Иако је то, реално, готово немогуће очекивати. Други део сезоне у шпанском првенству стручном штабу Реала би требало да послужи не само да обришу сав муљ у који је клуб запао током уводних осамнаест рунди, већ и да кроз борбе за Куп краља и Лигу шампиона покушају да искристалишу судбину чак осморице првотимаца.

Реал Мадрид се налази на јако чудном месту у овом тренутку. Од одласка Кристијана Роналда, раније и Зинедина Зидана све је почело да се руши. Осим тога што је шампионска трка изгубљена практично на половини сезоне, чак трећина садашње поставе би наредног лета могла да се опрости од дреса Краљевског клуба. Разлога је више. Године, статус, изгубљени сјај, недостатак мотивације...

А, ту нису само играчи које Флорентино Перез може да одмени тек тако. Лука Модрић, Герет Бејл, Марсело, Иско, Кејлор Навас, Маријано Дијаз, Кико Касиља и Хесус Ваљехо.

Освајач апсолутно свих престижних индивидуалних награда у години за нама, финалиста Светског првенства са Хрватском и шампион Европе са Реалом почео је да губи стари сјај. Модрић са 33 године све теже успева да показује игре на блиставом нивоу који му је донео звање најбољег играча Европе и света. Сантијаго Солари, баш као и Ђулен Лопетеги раније, покушавају практично неуспешно да Модрићу нађу праву жицу и дозирају му време на терену, али све већи проблеми са повредама не олакшавају посао хрватском плејмејкеру. Још летос је Модрић мудро флертовао са Интером, надајући се да ће од Реала успети да извуче више. Спекулисало се о суми од 10.000.000 евра. Није успео. Како му уговор истиче лета 2020. године, Флорентино Перез ће у наредном прелазном року имати последњу шансу да Модрића евентуално прода за озбиљнији новац. Уколико, наравно, не дође до преокрета и Модрић добије нови уговор и продужи свој останак у Реалу. У Интеру се надају да се то неће догодити и спремни су да сачекају до јула како би поново кренули у офанзиву. Ако до договора не дође, помиње се да ће се појурити још један продукт Тотенхемовог система - Кристијана Ериксена.

После одласка Кристијана Роналда, Герету Бејлу је подарен кључ овог тима у руке и по мишљењу многих изабран је за носећег играча клуба. Убрзо се то показало као кобна грешка. Јер, нити Реал бележи добре резултате, нити Бејл успева да се носи са тако великом улогом. Баш као што то није успевао ни у мандату Зинедина Зидана, када је на моменте чак био и скрајнут из стартних једанаест. Бејлове муке с повредама нису ништа боље у односу на прошлу или неке претходне године. Када је здрав, зна да одигра мајсторски. Али исто тако и да упадне у дубиозу из које се тешко извлачи. Нема континуитет и то га највише онеспособљава да буде играч од 100.000.000 евра. Пред Бејлом су тешких шест месеци борбе за бољи статус у тиму. Манчестер јунајтед, као и свих претходних година, чека прилику да га уграби ако би се Реал одлучио да га прода.

Тема Марселовог одласка помиње се практично од летос, када је Роналдоотишао у Јувентус. Било је најава да би Бразилац могао да крене истим путем као и његов добар пријатељ, али је на крају ипак остао. Реал из тога није профитирао. Прекаљени леви бек био је кривац за многе битне голове, као на пример против Атлетика у Суперкупу Европе, онда и Виљареала, Сосиједада... Реал је то скупо коштало, изгубио је бодове, онда и пехар. Назадовао је доста, изгубио онај шампионски дух који га је годинама красио, нема више ни ту нападачку оштрину као некада. Јасно, године су га стигле, а игра на позицији која захтева много потрошње. Јувентус и даље чека Марсела, на Кристијаново инсистирање.

О Иску Аларкону, његовом сукобу са Сантијагом Соларијем и елиминацији из стартне поставе писали смо нашироко. Јувентус се интересује и за њега, као и Челси, Бајерн и Манчестер Сити. И Серхио Рамос је признао да је однос између Иска и Соларија компликован и ако се нешто не буде променило у њиховој комуникацији ускоро, вероватно је да ћемо Шпанца гледати у некој другој средини од лета.

Кејлор Навас је вероватно један од најпотцењенијих играча данашњице. Годинама је третиран другачије од осталих, медији су га стално селили у други клуб, доводили му замене, а он је остао и опстао. Чак и сада када има конкуренцију у Тиби Куртои, те је етикетиран као голман само за куп утакмице, Костариканац се чврсто држи за своју сламку и не пушта. Куртоа је тренутно повређен, па то Навас користи да купи бодове код Соларија. Опет, Куртоа сада не може да седи на клупи, када је доведен после година убеђивања. Навас и даље мирно и мудро ћути, ради и схвата да је један од најзаслужнијих за нестварну серију, овековечену с три Лиге шампиона. Однедавно је прешао код Жоржа Мендеша, што значи да има јаку залеђину, а наводно му је суперагент чак обезбедио продужетак уговора до јуна 2021. године, са платом од 5.000.000 евра годишње. Нето. Ако му се ситуације не буде поправила ускоро, увек може да нађе добар ангажман у Премијер лиги. Он, ипак, жели да остане.

Кико Касиља се данима доводи у везу са појединим клубовима из Чемпионшипа. Првенственом Лидсом. Касиља је сада трећи избор за голмана, а не треба заборавити да Реал на позајмици има и младог Луњина. Мада има шансу да оде сада, вероватно је да ће Касиља отићи на лето. Једноставно, није играч за Реал Мадрид.

Изнад Хесуса Ваљеха стоји велики знак питања. Скупио је 180 минута кроз две небитне утакмице, против Мелиље у Купу краља и московског ЦСКА у последњем колу Лиге шампиона, када је Реал претрпео тежак пораз. У овом тренутку Хави Санчез добија прилику пре Ваљеха, пошто има добар однос са Соларијем. Ваљеха муче и честе повреде, због чега нема континуитет, нити могућност да напредује жељеном брзином. Вероватно ће бити на излазним вратима на лето, баш као што је то урадио и пре две године, када је био у Франкфурту.

На крају је остао Маријано Дијаз. Момак који је летос враћен у Реал по цени од 30.000.000 евра. Његова будућност је негде у магли. Није се досад исплатио, недостају му голови и то му стоји као тег изнад главе. Дебитовао је голом против Роме, али онда је нестао и тек спорадично може нешто да покаже. Није играо више од месец дана због проблема са леђним нервом, због чега Реал неће журити око његове евентуалне продаје. Има уговор на пет година и клуб жели да му пружи шансу. Поготово јер ни Карим Бензема није више тако млад. Опет, Реалу јако недостају голови и зато ће се тражити права, ефикасна „деветка“.

Реалу је потребно озбиљно реновирање. Флорентино Перез је предуго чекао да се испрси и сада је клуб у проблему...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар