Realovih šest mjeseci da definiše sudbinu osam igrača!

Isko, Bejl, Modrić, Marselo. . . !

Fudbal 14.01.2019 | 23:35
Realovih šest mjeseci da definiše sudbinu osam igrača!
Realova borba za titulu praktično je izgubljena. I dalje aktuelni šampion Evrope zaostaje velikih deset bodova za Barselonom, a kako je trenutno petoplasirani tim Primere, moraće da povede računa da ne ostane bez mesta u Ligi šampiona. Iako je to, realno, gotovo nemoguće očekivati. Drugi deo sezone u španskom prvenstvu stručnom štabu Reala bi trebalo da posluži ne samo da obrišu sav mulj u koji je klub zapao tokom uvodnih osamnaest rundi, već i da kroz borbe za Kup kralja i Ligu šampiona pokušaju da iskristališu sudbinu čak osmorice prvotimaca.

Real Madrid se nalazi na jako čudnom mestu u ovom trenutku. Od odlaska Kristijana Ronalda, ranije i Zinedina Zidana sve je počelo da se ruši. Osim toga što je šampionska trka izgubljena praktično na polovini sezone, čak trećina sadašnje postave bi narednog leta mogla da se oprosti od dresa Kraljevskog kluba. Razloga je više. Godine, status, izgubljeni sjaj, nedostatak motivacije...

A, tu nisu samo igrači koje Florentino Perez može da odmeni tek tako. Luka Modrić, Geret Bejl, Marselo, Isko, Kejlor Navas, Marijano Dijaz, Kiko Kasilja i Hesus Valjeho.

Osvajač apsolutno svih prestižnih individualnih nagrada u godini za nama, finalista Svetskog prvenstva sa Hrvatskom i šampion Evrope sa Realom počeo je da gubi stari sjaj. Modrić sa 33 godine sve teže uspeva da pokazuje igre na blistavom nivou koji mu je doneo zvanje najboljeg igrača Evrope i sveta. Santijago Solari, baš kao i Đulen Lopetegi ranije, pokušavaju praktično neuspešno da Modriću nađu pravu žicu i doziraju mu vreme na terenu, ali sve veći problemi sa povredama ne olakšavaju posao hrvatskom plejmejkeru. Još letos je Modrić mudro flertovao sa Interom, nadajući se da će od Reala uspeti da izvuče više. Spekulisalo se o sumi od 10.000.000 evra. Nije uspeo. Kako mu ugovor ističe leta 2020. godine, Florentino Perez će u narednom prelaznom roku imati poslednju šansu da Modrića eventualno proda za ozbiljniji novac. Ukoliko, naravno, ne dođe do preokreta i Modrić dobije novi ugovor i produži svoj ostanak u Realu. U Interu se nadaju da se to neće dogoditi i spremni su da sačekaju do jula kako bi ponovo krenuli u ofanzivu. Ako do dogovora ne dođe, pominje se da će se pojuriti još jedan produkt Totenhemovog sistema - Kristijana Eriksena.

Posle odlaska Kristijana Ronalda, Geretu Bejlu je podaren ključ ovog tima u ruke i po mišljenju mnogih izabran je za nosećeg igrača kluba. Ubrzo se to pokazalo kao kobna greška. Jer, niti Real beleži dobre rezultate, niti Bejl uspeva da se nosi sa tako velikom ulogom. Baš kao što to nije uspevao ni u mandatu Zinedina Zidana, kada je na momente čak bio i skrajnut iz startnih jedanaest. Bejlove muke s povredama nisu ništa bolje u odnosu na prošlu ili neke prethodne godine. Kada je zdrav, zna da odigra majstorski. Ali isto tako i da upadne u dubiozu iz koje se teško izvlači. Nema kontinuitet i to ga najviše onesposobljava da bude igrač od 100.000.000 evra. Pred Bejlom su teških šest meseci borbe za bolji status u timu. Mančester junajted, kao i svih prethodnih godina, čeka priliku da ga ugrabi ako bi se Real odlučio da ga proda.

Tema Marselovog odlaska pominje se praktično od letos, kada je Ronaldootišao u Juventus. Bilo je najava da bi Brazilac mogao da krene istim putem kao i njegov dobar prijatelj, ali je na kraju ipak ostao. Real iz toga nije profitirao. Prekaljeni levi bek bio je krivac za mnoge bitne golove, kao na primer protiv Atletika u Superkupu Evrope, onda i Viljareala, Sosijedada... Real je to skupo koštalo, izgubio je bodove, onda i pehar. Nazadovao je dosta, izgubio onaj šampionski duh koji ga je godinama krasio, nema više ni tu napadačku oštrinu kao nekada. Jasno, godine su ga stigle, a igra na poziciji koja zahteva mnogo potrošnje. Juventus i dalje čeka Marsela, na Kristijanovo insistiranje.

O Isku Alarkonu, njegovom sukobu sa Santijagom Solarijem i eliminaciji iz startne postave pisali smo naširoko. Juventus se interesuje i za njega, kao i Čelsi, Bajern i Mančester Siti. I Serhio Ramos je priznao da je odnos između Iska i Solarija komplikovan i ako se nešto ne bude promenilo u njihovoj komunikaciji uskoro, verovatno je da ćemo Španca gledati u nekoj drugoj sredini od leta.

Kejlor Navas je verovatno jedan od najpotcenjenijih igrača današnjice. Godinama je tretiran drugačije od ostalih, mediji su ga stalno selili u drugi klub, dovodili mu zamene, a on je ostao i opstao. Čak i sada kada ima konkurenciju u Tibi Kurtoi, te je etiketiran kao golman samo za kup utakmice, Kostarikanac se čvrsto drži za svoju slamku i ne pušta. Kurtoa je trenutno povređen, pa to Navas koristi da kupi bodove kod Solarija. Opet, Kurtoa sada ne može da sedi na klupi, kada je doveden posle godina ubeđivanja. Navas i dalje mirno i mudro ćuti, radi i shvata da je jedan od najzaslužnijih za nestvarnu seriju, ovekovečenu s tri Lige šampiona. Odnedavno je prešao kod Žorža Mendeša, što znači da ima jaku zaleđinu, a navodno mu je superagent čak obezbedio produžetak ugovora do juna 2021. godine, sa platom od 5.000.000 evra godišnje. Neto. Ako mu se situacije ne bude popravila uskoro, uvek može da nađe dobar angažman u Premijer ligi. On, ipak, želi da ostane.

Kiko Kasilja se danima dovodi u vezu sa pojedinim klubovima iz Čempionšipa. Prvenstvenom Lidsom. Kasilja je sada treći izbor za golmana, a ne treba zaboraviti da Real na pozajmici ima i mladog Lunjina. Mada ima šansu da ode sada, verovatno je da će Kasilja otići na leto. Jednostavno, nije igrač za Real Madrid.

Iznad Hesusa Valjeha stoji veliki znak pitanja. Skupio je 180 minuta kroz dve nebitne utakmice, protiv Melilje u Kupu kralja i moskovskog CSKA u poslednjem kolu Lige šampiona, kada je Real pretrpeo težak poraz. U ovom trenutku Havi Sančez dobija priliku pre Valjeha, pošto ima dobar odnos sa Solarijem. Valjeha muče i česte povrede, zbog čega nema kontinuitet, niti mogućnost da napreduje željenom brzinom. Verovatno će biti na izlaznim vratima na leto, baš kao što je to uradio i pre dve godine, kada je bio u Frankfurtu.

Na kraju je ostao Marijano Dijaz. Momak koji je letos vraćen u Real po ceni od 30.000.000 evra. Njegova budućnost je negde u magli. Nije se dosad isplatio, nedostaju mu golovi i to mu stoji kao teg iznad glave. Debitovao je golom protiv Rome, ali onda je nestao i tek sporadično može nešto da pokaže. Nije igrao više od mesec dana zbog problema sa leđnim nervom, zbog čega Real neće žuriti oko njegove eventualne prodaje. Ima ugovor na pet godina i klub želi da mu pruži šansu. Pogotovo jer ni Karim Benzema nije više tako mlad. Opet, Realu jako nedostaju golovi i zato će se tražiti prava, efikasna „devetka“.

Realu je potrebno ozbiljno renoviranje. Florentino Perez je predugo čekao da se isprsi i sada je klub u problemu...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar