Гатузо скоро, па најавио трансфер Игуаина!

"Када играч направи одређене изборе, тешко га је убедити у супротно. Да се ја питам, закључао бих га код мене у кући и давао бих му храну на свака два-три сата. Нажалост, то не могу урадим", каже тренер Милана.

Фудбал 15.01.2019 | 19:00
Гатузо скоро, па најавио трансфер Игуаина!
Јуче се појавила вест да је Гонзало Игуаин корак ближе Челсију, а после изјава Ђенара Гатуза ствари су се додатно пооштриле. Тренер Милана скоро па је најавио да ће Игуаин напустити клуб. А ако је већ тако, једина очекивана дестинација је Челси.

Гатузо је говорио после сусрета са Сампдоријом у Купу Италије и истако да је Игуаин донео одлуку.

"Имамо веома искрен однос. Кажемо ствари у лице једни другима. Постоји велика искреност. Када играч донесе одређене одлуке, постане тешко да га убедите у супротно. Можете да пробате", рекао је Гатузо.

Тренер Росонера је потом наставио да образлаже на ову тему.

"У овом моменту он је играч Милана. Не знам шта ће се догодити. Искрени смо једни према другима и желим да он задржи овај приступ који му до сада није недостајао. Тешко је дати савет, зато што каријера играча траје 13-14 година. То је његов ум, није мој. Нисам схватио са чиме је незадовољан, зато што када га гледам чини ми се да је укључен у атмосферу свлачионице. Видећемо шта ће бити. Да се ја питам, закључао бих га код мене у кући и давао бих му храну на свака два-три сата. Нажалост, то не могу урадим".

Подсетимо, Јувентус је летос позајмио Игуаина у Милан за 18.000.000 евра уз опцију да га Росонери откупе за 36.000.000 евра. Како им Игуаин није донео преко потребне голове, а реч је о ђаволски скупој позајмици и Пипитиној плати од 9.000.000 евра годишње, на Сан Сиру су решили да жртвују то што су дужни до јануара и да се што пре реше скупоценог Аргентинца. 

Већ их је до сада коштао око 16.000.000 евра на бруто нивоу и најмање још толико ће их коштати ако остане до краја сезоне.

Милан ће у среду играти против Јувентуса у италијанском Суперкупу, а очекује се да се одлука око Игуаинове судбине донесе после тог догађаја. Мада, сви његови путеви воде у Челси, то је јасно.

Тренер Плаваца Маурицио Сари је препознао ситуацију, инсистира да Челси реагује и да му доведе некадашењег играча из Наполија. Сарију је неопходан нападач Игуаиновог профила пошто са Моратом нема добар однос, а Жиру ипак није та класа. Међутим, проблем је Челсијева политика и неписано правило да клуб не доводи играче старије од 30 година, мада ће оно очигледно бити прекршена у овом случају. На овом послу је ангажован и менаџер Фали Рамадани.

Видећемо и шта ће учинити Милан како би заменио Игуаина. Прва жеља му је Алваро Мората.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар