Gatuzo skoro, pa najavio transfer Iguaina!

"Kada igrač napravi određene izbore, teško ga je ubediti u suprotno. Da se ja pitam, zaključao bih ga kod mene u kući i davao bih mu hranu na svaka dva-tri sata. Nažalost, to ne mogu uradim", kaže trener Milana.

Fudbal 15.01.2019 | 19:00
Gatuzo skoro, pa najavio transfer Iguaina!
Juče se pojavila vest da je Gonzalo Iguain korak bliže Čelsiju, a posle izjava Đenara Gatuza stvari su se dodatno pooštrile. Trener Milana skoro pa je najavio da će Iguain napustiti klub. A ako je već tako, jedina očekivana destinacija je Čelsi.

Gatuzo je govorio posle susreta sa Sampdorijom u Kupu Italije i istako da je Iguain doneo odluku.

"Imamo veoma iskren odnos. Kažemo stvari u lice jedni drugima. Postoji velika iskrenost. Kada igrač donese određene odluke, postane teško da ga ubedite u suprotno. Možete da probate", rekao je Gatuzo.

Trener Rosonera je potom nastavio da obrazlaže na ovu temu.

"U ovom momentu on je igrač Milana. Ne znam šta će se dogoditi. Iskreni smo jedni prema drugima i želim da on zadrži ovaj pristup koji mu do sada nije nedostajao. Teško je dati savet, zato što karijera igrača traje 13-14 godina. To je njegov um, nije moj. Nisam shvatio sa čime je nezadovoljan, zato što kada ga gledam čini mi se da je uključen u atmosferu svlačionice. Videćemo šta će biti. Da se ja pitam, zaključao bih ga kod mene u kući i davao bih mu hranu na svaka dva-tri sata. Nažalost, to ne mogu uradim".

Podsetimo, Juventus je letos pozajmio Iguaina u Milan za 18.000.000 evra uz opciju da ga Rosoneri otkupe za 36.000.000 evra. Kako im Iguain nije doneo preko potrebne golove, a reč je o đavolski skupoj pozajmici i Pipitinoj plati od 9.000.000 evra godišnje, na San Siru su rešili da žrtvuju to što su dužni do januara i da se što pre reše skupocenog Argentinca. 

Već ih je do sada koštao oko 16.000.000 evra na bruto nivou i najmanje još toliko će ih koštati ako ostane do kraja sezone.

Milan će u sredu igrati protiv Juventusa u italijanskom Superkupu, a očekuje se da se odluka oko Iguainove sudbine donese posle tog događaja. Mada, svi njegovi putevi vode u Čelsi, to je jasno.

Trener Plavaca Mauricio Sari je prepoznao situaciju, insistira da Čelsi reaguje i da mu dovede nekadašenjeg igrača iz Napolija. Sariju je neophodan napadač Iguainovog profila pošto sa Moratom nema dobar odnos, a Žiru ipak nije ta klasa. Međutim, problem je Čelsijeva politika i nepisano pravilo da klub ne dovodi igrače starije od 30 godina, mada će ono očigledno biti prekršena u ovom slučaju. Na ovom poslu je angažovan i menadžer Fali Ramadani.

Videćemo i šta će učiniti Milan kako bi zamenio Iguaina. Prva želja mu je Alvaro Morata.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar