Кобна ноћ: Другу зарио нож у срце

Малољетног Вељка В. (17) из Лаћарка код Сремске Митровице убио је другар из дјетињства Душан М. (18) и то на игралишту гдје су заједно одрастали.

Србија 13.01.2019 | 21:33
Кобна ноћ: Другу зарио нож у срце
Познаници обојице причају да је Душан након што је убо Вељка у груди, схвативши шта је урадио, одмах почео да дозива помоћ, полицију и чланове своје и Вељкове породице.

Ужасан призор мјештани Лаћарка и данас затичу на мјесту гдје се догодила свађа која је кулминирала и завршила се трагичним исходом. Свијеће у знак посљедњег поздрава и мрље од крви на мјесту гдје је Вељко лежао остали су да свједоче о кобној ноћи у којој су се посвађала два другара из дјетињства, од којих један није дочекао јутро.

– Они су били у граду и тамо су се нешто закачили, али су се обојица вратили својим домовима. Међутим, свађа је настављена порукама да би један од њих двојице оног другог позвао да изађе напоље да расправе. Срели су се и ту је почела туча, да би Душан извадио нож и убо Вељка – прича један од њихових другара, који је у друштву дјевојке те вечери био са њима у једном локалу.

Исти дјечак за “Новости” прича да је Душан, видјевши шта је урадио, довукао повријеђеног до ограде и почео да дозива у помоћ. Унезвјерено је дозивао полицију, љекаре, укућане обојице…

Памте их као нераздвојне

И у овом малом мјесту, Вељка и Душана памте као нераздвојне другаре због чега ником није јасно шта је могло довести до овакве трагедије.

На мјесту злочина, у међувремену, управа Фудбалског клуба Раднички из Сремске Митровице и Вељкови другари са којима је тренирао, упалили су свијеће и оставили фудбалску лопту у знак посљедњег поздрава за њиховог голмана Вељка.

Такође, од Вељка се најближи пријатељи али и чланови породице поздрављају срцепарајућим објавама на Фејсбуку. 

– Друже мој, почивај у миру. Никада те нећемо заборавити. Воли те брат – подијелио је један од Вељкових другова на овој друштвеној мрежи.

Осим њега, болне ријечи подијелио је и Вељков неутјешни стриц Ненад, питајући се како ће даље без њега.

– Јој туго наша, нема среће без тебе док дишемо, умријећемо са тугом и сузама… Душа наша чиста и невина… Нема тебе, нема ни нас више. Мирно спавај стрикино око најљепше и чекај нас. Сунце наше, зашто нам више не сијаш, зашто те угасише тако рано – неке су од објава Вељковог стрица које сламају срца.

Уз то, симпатизери Партизана из овог малог војвођанског мјеста направили су фотографију са Вељковим ликом и грбом тог клуба, коју су многи његови пријатељи поставили као профилну фотографију.

Подсјећања ради, полиција је одмах по доласку на лице мјеста привела Душана М. који је зарио нож у Вељково срце.

Њему је одређено задржавање од 48 сати и уз кривичну пријаву биће саслушан у Вишем суду у Сремској Митровици. Убијени тинејџер није познат полицији од раније, док његов убица јесте, али по ситним прекршајима.

(Вечерње новости, Блиц)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Огњен

13.01.2019 20:52

Ова наса омладина је за психијатрију

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.01.2019 21:03

Ми нисмо ни свјесни колико смо пропали.

Name

Опт

13.01.2019 21:07

Јој страшно!

Name

страсно

13.01.2019 21:32

Ста је висе ово и докле све је отисло у три лијепе материне. Одма се фата за нозеве и пистоље нема ко прије да се посакетају па ко кога надјаца и опет фино свако својој куци . Ово је постало лудило висе. Сваки убога дан неки млади зивот се угаси. Искрено сауцесце породици и нека имБог буде на помоци. Момку лака црна земља а оном мајмуну сто дуза робија.

Name

Реално

13.01.2019 22:05

Ко це кога ако не свој свога тако се срби ујединију.

Name

Ре

14.01.2019 06:57

Друг убио друга цццц ово све говори о нашем друштву и систему Цолумбиа

Name

Давор

13.01.2019 21:01

Правда за давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.01.2019 23:05

Шта је правда?????????????

Name

007

13.01.2019 21:31

Трагедија.Омладина се окренула кладионицама и кафићима,плус дрога,проституција.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

дамир коцовиц

14.01.2019 00:44

сyстем је крив,медији,телевизије ,политицари

Name

ре. Дамир

14.01.2019 11:25

Породица, одгој, куца, је крива,...лако је кривити цијели свијет, не лупај глупости.

Name

Цји

14.01.2019 01:17

ПРЕСТРАСНО.ПРЕСТРАСНО.ДРОГА.КОЦКА.АЛКОХОЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

14.01.2019 04:56

Зивот је и онако прекратак. Појма немас ста си ускратио свом дргару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дундо Мароје

14.01.2019 06:14

Мајко мила туге! Искрено саучешће породици и пријатељима несрећног младића! На овако несто, човјек остане без ријечи! Тужно је што дјеца раде такве грозоте, кога кривити за то?! Родитеље, систем... кога? Родитељи се боре за пуко преживљавање а дјеци постало све доступно! Нема цензуре на ТВ у! Дјеца од најраније доби слушају и гледају луђаке који величају и подстичу бруталност и насиље! Још тај вражји интернет, дјеца су нам постала зомбији! Људи моји, манимо се мудровања, политике и национализма, окренимо се дјеци и младима! Спасимо оно што нам је најмилије! Почивај у миру, анђеле!

ОДГОВОРИТЕ