Kobna noć: Drugu zario nož u srce

Maloljetnog Veljka V. (17) iz Laćarka kod Sremske Mitrovice ubio je drugar iz djetinjstva Dušan M. (18) i to na igralištu gdje su zajedno odrastali.

Srbija 13.01.2019 | 21:33
Kobna noć: Drugu zario nož u srce
Poznanici obojice pričaju da je Dušan nakon što je ubo Veljka u grudi, shvativši šta je uradio, odmah počeo da doziva pomoć, policiju i članove svoje i Veljkove porodice.

Užasan prizor mještani Laćarka i danas zatiču na mjestu gdje se dogodila svađa koja je kulminirala i završila se tragičnim ishodom. Svijeće u znak posljednjeg pozdrava i mrlje od krvi na mjestu gdje je Veljko ležao ostali su da svjedoče o kobnoj noći u kojoj su se posvađala dva drugara iz djetinjstva, od kojih jedan nije dočekao jutro.

– Oni su bili u gradu i tamo su se nešto zakačili, ali su se obojica vratili svojim domovima. Međutim, svađa je nastavljena porukama da bi jedan od njih dvojice onog drugog pozvao da izađe napolje da rasprave. Sreli su se i tu je počela tuča, da bi Dušan izvadio nož i ubo Veljka – priča jedan od njihovih drugara, koji je u društvu djevojke te večeri bio sa njima u jednom lokalu.

Isti dječak za “Novosti” priča da je Dušan, vidjevši šta je uradio, dovukao povrijeđenog do ograde i počeo da doziva u pomoć. Unezvjereno je dozivao policiju, ljekare, ukućane obojice…

Pamte ih kao nerazdvojne

I u ovom malom mjestu, Veljka i Dušana pamte kao nerazdvojne drugare zbog čega nikom nije jasno šta je moglo dovesti do ovakve tragedije.

Na mjestu zločina, u međuvremenu, uprava Fudbalskog kluba Radnički iz Sremske Mitrovice i Veljkovi drugari sa kojima je trenirao, upalili su svijeće i ostavili fudbalsku loptu u znak posljednjeg pozdrava za njihovog golmana Veljka.

Takođe, od Veljka se najbliži prijatelji ali i članovi porodice pozdravljaju srceparajućim objavama na Fejsbuku. 

– Druže moj, počivaj u miru. Nikada te nećemo zaboraviti. Voli te brat – podijelio je jedan od Veljkovih drugova na ovoj društvenoj mreži.

Osim njega, bolne riječi podijelio je i Veljkov neutješni stric Nenad, pitajući se kako će dalje bez njega.

– Joj tugo naša, nema sreće bez tebe dok dišemo, umrijećemo sa tugom i suzama… Duša naša čista i nevina… Nema tebe, nema ni nas više. Mirno spavaj strikino oko najljepše i čekaj nas. Sunce naše, zašto nam više ne sijaš, zašto te ugasiše tako rano – neke su od objava Veljkovog strica koje slamaju srca.

Uz to, simpatizeri Partizana iz ovog malog vojvođanskog mjesta napravili su fotografiju sa Veljkovim likom i grbom tog kluba, koju su mnogi njegovi prijatelji postavili kao profilnu fotografiju.

Podsjećanja radi, policija je odmah po dolasku na lice mjesta privela Dušana M. koji je zario nož u Veljkovo srce.

Njemu je određeno zadržavanje od 48 sati i uz krivičnu prijavu biće saslušan u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici. Ubijeni tinejdžer nije poznat policiji od ranije, dok njegov ubica jeste, ali po sitnim prekršajima.

(Večernje novosti, Blic)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Ognjen

13.01.2019 20:52

Ova nasa omladina je za psihijatriju

ODGOVORITE
Name

re

13.01.2019 21:03

Mi nismo ni svjesni koliko smo propali.

Name

Opt

13.01.2019 21:07

Joj strašno!

Name

strasno

13.01.2019 21:32

Sta je vise ovo i dokle sve je otislo u tri lijepe materine. Odma se fata za nozeve i pistolje nema ko prije da se posaketaju pa ko koga nadjaca i opet fino svako svojoj kuci . Ovo je postalo ludilo vise. Svaki uboga dan neki mladi zivot se ugasi. Iskreno saucesce porodici i neka imBog bude na pomoci. Momku laka crna zemlja a onom majmunu sto duza robija.

Name

Realno

13.01.2019 22:05

Ko ce koga ako ne svoj svoga tako se srbi ujediniju.

Name

Re

14.01.2019 06:57

Drug ubio druga cccc ovo sve govori o našem društvu i sistemu Columbia

Name

Davor

13.01.2019 21:01

Pravda za davida

ODGOVORITE
Name

re

13.01.2019 23:05

Šta je pravda?????????????

Name

007

13.01.2019 21:31

Tragedija.Omladina se okrenula kladionicama i kafićima,plus droga,prostitucija.....

ODGOVORITE
Name

damir kocovic

14.01.2019 00:44

system je kriv,mediji,televizije ,politicari

Name

re. Damir

14.01.2019 11:25

Porodica, odgoj, kuca, je kriva,...lako je kriviti cijeli svijet, ne lupaj gluposti.

Name

Cji

14.01.2019 01:17

PRESTRASNO.PRESTRASNO.DROGA.KOCKA.ALKOHOL.

ODGOVORITE
Name

Joja

14.01.2019 04:56

Zivot je i onako prekratak. Pojma nemas sta si uskratio svom drgaru.

ODGOVORITE
Name

Dundo Maroje

14.01.2019 06:14

Majko mila tuge! Iskreno saučešće porodici i prijateljima nesrećnog mladića! Na ovako nesto, čovjek ostane bez riječi! Tužno je što djeca rade takve grozote, koga kriviti za to?! Roditelje, sistem... koga? Roditelji se bore za puko preživljavanje a djeci postalo sve dostupno! Nema cenzure na TV u! Djeca od najranije dobi slušaju i gledaju luđake koji veličaju i podstiču brutalnost i nasilje! Još taj vražji internet, djeca su nam postala zombiji! Ljudi moji, manimo se mudrovanja, politike i nacionalizma, okrenimo se djeci i mladima! Spasimo ono što nam je najmilije! Počivaj u miru, anđele!

ODGOVORITE