ИТА: "Џокер“ Кутроне одвео Милан у 1/4-финале Купа!

Послије 100 минута мучења на Марасију екипа Милана елиминисала је Сампдорију захваљујући Гатузовом "џокеру“ – Патрику Кутронеу.

Фудбал 13.01.2019 | 09:45
ИТА: "Џокер“ Кутроне одвео Милан у 1/4-финале Купа!
Милан је други четвртфиналиста Купа Италије, након што је у мечу осмине финала савладао Сампдорију 2:0 погоцима  Кутронеа у продужецима.

Деведесет минута гледао је Ђенаро Гатузо „мучење“ на Марасију у којем је његов тим могао и да буде елиминисан већ у својој првој куп утакмици ове сезоне, а онда се одлучио за измјене.

И погодио!

Млади бек Андреа Конти ушао је у игру у 99. минуту меча, а три минуте касније, у свом тек трећем мечу ове сезоне асистирао је за изузетно важан погодак Кутронеа, који је добио прилику на почетку додатног времена.

Конти је центрирао са десне стране, а нападач Милана лијевом ногом рутински је из прве послао лопту иза немоћног Рафаела.

Шест минута касније, готово пресликана ситуација, само је центаршут стигао са супротне стране, а Кутроне погодио супротном ногом и још љепше – лобовао је мало истрчалог Рафаела.

Имао је Милан још једног јунака ове вечери – голмана Пепеа Реину, који је са неколико сјајних интервенција у финишу утакмице спријечио да Сампдорија поведе и вјероватно одведе утакмицу потпуно другим током.

У 97. минуту утакмице шпански голман показао је да упркос чињеници да је ове сезоне бранио само у шест мечева Лиге Европе и даље у одличној форми.

Прво је одлично ушао у шут Сапонари, а потом у на гол линији зауставио шут Ковнацког. Дио свог репертоара показао је и нешто раније  извадивши испод пречке шут Екдала.

Милан ће у четвртфиналу Купа Италије 30. јануара играти против бољег из дуела Наполи – Сасуоло. Тај меч на распореду је у недјељу

Куп Италије, осмина финала

Лацио – Новара 4:1 (4:0)
/Луиз Алберто 12, Имобиле 20, 35, Милинковић-Савић 45+3 – Еусепи 47 пенал/

Сампдорија – Милан 0:2 (0:0) (18.00)
/Кутроне 102, 108/

Болоња – Јувентус 0:2 (0:1)
/Бернардески 9, Кин 49/

Недјеља

Торино – Фиорентина (15.00)
Интер – Беневенто (18.00)
Наполи – Сасуоло (20.45)

Понедјељак

Каљари – Аталанта (17.30)
Рома – Ентела (21.00)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар