ITA: "Džoker“ Kutrone odveo Milan u 1/4-finale Kupa!

Poslije 100 minuta mučenja na Marasiju ekipa Milana eliminisala je Sampdoriju zahvaljujući Gatuzovom "džokeru“ – Patriku Kutroneu.

Fudbal 13.01.2019 | 09:45
ITA: "Džoker“ Kutrone odveo Milan u 1/4-finale Kupa!
Milan je drugi četvrtfinalista Kupa Italije, nakon što je u meču osmine finala savladao Sampdoriju 2:0 pogocima  Kutronea u produžecima.

Devedeset minuta gledao je Đenaro Gatuzo „mučenje“ na Marasiju u kojem je njegov tim mogao i da bude eliminisan već u svojoj prvoj kup utakmici ove sezone, a onda se odlučio za izmjene.

I pogodio!

Mladi bek Andrea Konti ušao je u igru u 99. minutu meča, a tri minute kasnije, u svom tek trećem meču ove sezone asistirao je za izuzetno važan pogodak Kutronea, koji je dobio priliku na početku dodatnog vremena.

Konti je centrirao sa desne strane, a napadač Milana lijevom nogom rutinski je iz prve poslao loptu iza nemoćnog Rafaela.

Šest minuta kasnije, gotovo preslikana situacija, samo je centaršut stigao sa suprotne strane, a Kutrone pogodio suprotnom nogom i još ljepše – lobovao je malo istrčalog Rafaela.

Imao je Milan još jednog junaka ove večeri – golmana Pepea Reinu, koji je sa nekoliko sjajnih intervencija u finišu utakmice spriječio da Sampdorija povede i vjerovatno odvede utakmicu potpuno drugim tokom.

U 97. minutu utakmice španski golman pokazao je da uprkos činjenici da je ove sezone branio samo u šest mečeva Lige Evrope i dalje u odličnoj formi.

Prvo je odlično ušao u šut Saponari, a potom u na gol liniji zaustavio šut Kovnackog. Dio svog repertoara pokazao je i nešto ranije  izvadivši ispod prečke šut Ekdala.

Milan će u četvrtfinalu Kupa Italije 30. januara igrati protiv boljeg iz duela Napoli – Sasuolo. Taj meč na rasporedu je u nedjelju

Kup Italije, osmina finala

Lacio – Novara 4:1 (4:0)
/Luiz Alberto 12, Imobile 20, 35, Milinković-Savić 45+3 – Eusepi 47 penal/

Sampdorija – Milan 0:2 (0:0) (18.00)
/Kutrone 102, 108/

Bolonja – Juventus 0:2 (0:1)
/Bernardeski 9, Kin 49/

Nedjelja

Torino – Fiorentina (15.00)
Inter – Benevento (18.00)
Napoli – Sasuolo (20.45)

Ponedjeljak

Kaljari – Atalanta (17.30)
Roma – Entela (21.00)

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar