Дегенек потписао!

Дегенек и званично у Ал Хилалу – Звезди 4. 000. 000 евра! Милош Дегенек нови је фудбалер фудбалског клуба Ал Хилал из Саудијске Арабије.  Репрезентативац Аустралије и дефинитивно више није играч Црвене звезде.

Фудбал 13.01.2019 | 08:30
Дегенек потписао!
На званичном Твитер профилу овог тима објављено је да је Аустралијанац нови фудбалер првопласиране екипе тамошњег шампионата.

Дегенек је у уговору са Црвеном звездом имао откупну клаузулу од четири милиона евра, што значи да се шампион Србије није питао много када је стигла понуда у том износу.

Милош Дегенек један је од најважнијих играча за успех Звезде прошле јесени и пласмана у групну фазу Лиге шампиона први пут у историји од када се ово такмичење игра у овом формату. 

Двадесетчетворогодишњи штопер одиграо је чак 33 меча за шампиона Србије и иако је провео само шест месеци у Љутице Богдана оставио је дубок траг. 

У Црвену звезду дошао је из јапанске Јокохаме, а играо је још за Минхен 1860, као и у млађим категоријама Штутгарта.

Милош Дегенек се после само шест месеци растао са Црвеном звездом. Као што је било најављено, репрезентативац Аустралије је потписао за Ал Хилал из Саудијске Арабије.

Ту информацију потврдио је азијски клуб на друштвеним мрежама:

А потом су му се и црвено-бели захвалили на сарадњи:

Дегенек је уговор са новим послодавцима потписао на три и по године, а договор је постигнут у Дубаију, где са репрезентацијом Аустралије учествује на Азијском купу. 

Подсетимо, Саудијци су искористили клаузулу из његовог уговора са Звездом по којој може да напусти клуб уколико неко плати 3.000.000 евра. Наводно су и "частили" црвено-беле са додатних 600.000, а помиње се да ће борбени штопер имати годишњу плату 2.000.000 евра.

Дегенек има 24 године и у каријери је играо за млађе категорије и други тим Штутгарта, Минхен 1860, Јокохаму и Црвену звезду, у коју је из Јапана стигао за 200.000 евра. Навијачима црвено-белих брзо је прирастао срцу због своје борбености и пожртвованости на терену, а посебно после утакмице у Салцбургу када је значајно допринео да екипа од 0:2 стигне до 2:2 и пласмана у Лигу шампиона.

ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПРЕЛАЗНИ РОК ЗИМА 2018/2019:

ДОШЛИ: Немања Милуновић (БАТЕ Борисов) и Милош Вулић (Напредак), Дејан Видић (Златибор), Ерик Јирка* (Спартак Трнава).

ОТИШЛИ: Ненад Крстичић (АЕК), Немања Милић (БАТЕ Борисов), Милош Дегенек (Ал Хилал).

*Јирка је купљен летос, али је остављен на позајмицу Спартаку из Трнаве.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар