Degenek potpisao!

Degenek i zvanično u Al Hilalu – Zvezdi 4. 000. 000 evra! Miloš Degenek novi je fudbaler fudbalskog kluba Al Hilal iz Saudijske Arabije.  Reprezentativac Australije i definitivno više nije igrač Crvene zvezde.

Fudbal 13.01.2019 | 08:30
Degenek potpisao!
Na zvaničnom Tviter profilu ovog tima objavljeno je da je Australijanac novi fudbaler prvoplasirane ekipe tamošnjeg šampionata.

Degenek je u ugovoru sa Crvenom zvezdom imao otkupnu klauzulu od četiri miliona evra, što znači da se šampion Srbije nije pitao mnogo kada je stigla ponuda u tom iznosu.

Miloš Degenek jedan je od najvažnijih igrača za uspeh Zvezde prošle jeseni i plasmana u grupnu fazu Lige šampiona prvi put u istoriji od kada se ovo takmičenje igra u ovom formatu. 

Dvadesetčetvorogodišnji štoper odigrao je čak 33 meča za šampiona Srbije i iako je proveo samo šest meseci u Ljutice Bogdana ostavio je dubok trag. 

U Crvenu zvezdu došao je iz japanske Jokohame, a igrao je još za Minhen 1860, kao i u mlađim kategorijama Štutgarta.

Miloš Degenek se posle samo šest meseci rastao sa Crvenom zvezdom. Kao što je bilo najavljeno, reprezentativac Australije je potpisao za Al Hilal iz Saudijske Arabije.

Tu informaciju potvrdio je azijski klub na društvenim mrežama:

A potom su mu se i crveno-beli zahvalili na saradnji:

Degenek je ugovor sa novim poslodavcima potpisao na tri i po godine, a dogovor je postignut u Dubaiju, gde sa reprezentacijom Australije učestvuje na Azijskom kupu. 

Podsetimo, Saudijci su iskoristili klauzulu iz njegovog ugovora sa Zvezdom po kojoj može da napusti klub ukoliko neko plati 3.000.000 evra. Navodno su i "častili" crveno-bele sa dodatnih 600.000, a pominje se da će borbeni štoper imati godišnju platu 2.000.000 evra.

Degenek ima 24 godine i u karijeri je igrao za mlađe kategorije i drugi tim Štutgarta, Minhen 1860, Jokohamu i Crvenu zvezdu, u koju je iz Japana stigao za 200.000 evra. Navijačima crveno-belih brzo je prirastao srcu zbog svoje borbenosti i požrtvovanosti na terenu, a posebno posle utakmice u Salcburgu kada je značajno doprineo da ekipa od 0:2 stigne do 2:2 i plasmana u Ligu šampiona.

FK CRVENA ZVEZDA PRELAZNI ROK ZIMA 2018/2019:

DOŠLI: Nemanja Milunović (BATE Borisov) i Miloš Vulić (Napredak), Dejan Vidić (Zlatibor), Erik Jirka* (Spartak Trnava).

OTIŠLI: Nenad Krstičić (AEK), Nemanja Milić (BATE Borisov), Miloš Degenek (Al Hilal).

*Jirka je kupljen letos, ali je ostavljen na pozajmicu Spartaku iz Trnave.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar