ПЛ: Салах с "бијеле тачке" окончао црни низ Ливерпула!

Ливерпул из пенала до три бода, нови пораз Митровића и Фулама! Фудбалери Ливерпула славили су на гостовању против Брајтон са 1:0 у 22. колу Премијер лиге.  Паника на крају, Александер-Арнолд је скренуо лопту да не стигне до Локадије чиме би Ливерпул остао без победе, али издржали су "редси". Морали су раније да реше меч!

Фудбал 13.01.2019 | 08:15
ПЛ: Салах с "бијеле тачке" окончао црни низ Ливерпула!
Првопласирана екипа енглеског шампионата до тријумфа је дошла захвалујући голу из пенала који је реализовао Мохамед Салах.

Ово је била 18. победа "Редса" и сада имају седам бодова више од Ситија, који има утакмицу мање. Брајтон је доживео десети пораз и налазе се на 13. месту.

Екипа Фулама поражена је на гостовању од Бурнлија са 2:1. Гости су повели у другом минуту преко Андреа Ширлеа, међутим касније ће поново победити сами себе. 

Брајан и Одои постигли су аутоголове у 20. и 23. минуту, што су уједно били и последњи погоци на утакмици. Српски играч Александар Митровић одиграо је свих 90 минута, али није успео да се упише у листу стрелаца. 

Клуб са Крејвен Котиџа налази се на претпоследњем месту са 14 бодова, док је Бурнли 15. са седам више. 

Кристал Палас нашег Луке Миливојевића поражен је пред домаћом публиком од Вотфорда (2:1), а српски фудбалер одиграо је цео меч. Кардиф и Хадерсфилд поделили су бодове (0:0), док је Саутемптон на гостовању био бољи од Лестера са 2:1.

Почетак 2019. није био сјајан за Ливерпул...

Фудбалери Јиргена Клопа изгубили су у премијерлигашком дербију од Манчестер ситија (2:1), потом су елиминисани и из Лига купа од Вулверхемптона (2:1), али да се не ради о већој кризи видели смо већ овог викенда против Брајтона.

Мохамед Салах је постигао седми гол у последњих седам мечева у енглеском шампионату, и то са "креча", за престанак приче о посртању "редса" у овом делу сезоне.

БРАЈТОН - ЛИВЕРПУЛ 0:1 (0:0)

Прво полувреме било је очајног квалитета и без икаквог интензитета, чему је дефинитивно кумовала одлука Криса Хјутона да се његова екипа "дубоко брани", а иако су лопту имали више од 70% времена у свом поседу - са њом играчи Ливерпула нису урадили ништа.

ЈЕДАН ШТОПЕР

И овога пута је Јирген Клоп на располагању имао само једног "правог" штопера пошто се у стартну поставу вратио Вирџил ван Дајк, а уз њега је сада играо дефанзивни везни/десни бек Фабињо. Повређени су Џо Гомез, Жоел Матип и Дејан Ловрен.

Видели смо само један ударац Џердана Шаћирија који је завршио поред стативе, ударца у оквир гола није било, све до почетка другог полувремена када је Ливерпул решио меч.

Мохамед Салах је ушао у шеснаестерац Брајтона, кренуо да дрибла улево, а када је Паскал Грос донео бизарну одлуку да настави да га вуче руком и удара ногом - Египћанин је шутирао и потом пао на траву, за шта је оправдано показан једанаестерац.

"Мо" је феноменално извео казну што је натерало Брајтон да заигра офанзивније, али не и да дође до стопостотне шансе којом би утакмицу увео у неизвеснији ток.

Није било ни гола Ливерпула, иако су одлично претили Салах, Фирмино и Вајанлдум, којим би навијачи одахнули, али испоставило се да је и један био довољан да се разлика у ондосу на Сити, који има меч мање, поново увећа на седам бодова.

Малерозни Фулам је у дербију зачеља "пао" на "Турф Муру" иако је повео у 2. минуту после сјајног потеза Андреа Ширлеа, међутим неко као да их је урекао...

Барнли је преузео "конце игре у своје руке" и потом веома срећно дошао до преокрета, у свега 180 секунди, иако нису дали гол; прво је Џо Брајан у 20. минуту савладао свог голмана Серхија Рика, да би у 23. исто то урадио и Денис Одои.

Српски репрезентативац Александар Митровић, за кога је наводно један кинески клуб понудио 55 милиона евра - што је одбијено, одиграо свих 90 минута за "котиџерсе".

Парови 22. кола:

Вест Хем - Арсенал 1:0 (0:0)
/Рајс 48/

Брајтон - Ливерпул 0:1 (0:0)
/Салах 50п/

Барнли - Фулам 2:1 (2:1)
/Брајан 20 аг, Одои 23 аг - Ширле 2/

Кардиф - Хадерсфилд 0:0

Кристал Палас - Вотфорд 1:2 (1:0)
/Кеткарт 38 аг - Кеткарт 67, Клеверли 75/

Лестер - Саутемптон 1:2 (0:2)
/Ндиди 58 - Вард Праус 11п, Лонг 45+2/

Челси - Њукасл 2:1 (1:1)
/Педро 8, Вилијан 57 - Кларк 40/

у недељу

Евертон - Борнмут 15.15
Тотенхем - Манчестер јунајтед 17.30

у понедељак

Манчестер сити - Вулверхемптон 21.00

ТАБЕЛА: Ливерпул 57, Манчестер сити (-1) 50, Тотенхем (-1) 48, Челси 47, Арсенал 41, Манчестер јунајтед (-1) 38, Вотфорд 32, Лестер 31, Вест Хем 31, Вулверхемптон (-1) 29, Евертон (-1) 27, Борнмут (-1) 27, Брајтон 26, Кристал Палас 22, Барнли 21, Кардиф 19, Саутемптон 19, Њукасл 18, Фулам 14, Хадерсфилд 11 бодова.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар