PL: Salah s "bijele tačke" okončao crni niz Liverpula!

Liverpul iz penala do tri boda, novi poraz Mitrovića i Fulama! Fudbaleri Liverpula slavili su na gostovanju protiv Brajton sa 1:0 u 22. kolu Premijer lige.  Panika na kraju, Aleksander-Arnold je skrenuo loptu da ne stigne do Lokadije čime bi Liverpul ostao bez pobede, ali izdržali su "redsi". Morali su ranije da reše meč!

Fudbal 13.01.2019 | 08:15
PL: Salah s "bijele tačke" okončao crni niz Liverpula!
Prvoplasirana ekipa engleskog šampionata do trijumfa je došla zahvalujući golu iz penala koji je realizovao Mohamed Salah.

Ovo je bila 18. pobeda "Redsa" i sada imaju sedam bodova više od Sitija, koji ima utakmicu manje. Brajton je doživeo deseti poraz i nalaze se na 13. mestu.

Ekipa Fulama poražena je na gostovanju od Burnlija sa 2:1. Gosti su poveli u drugom minutu preko Andrea Širlea, međutim kasnije će ponovo pobediti sami sebe. 

Brajan i Odoi postigli su autogolove u 20. i 23. minutu, što su ujedno bili i poslednji pogoci na utakmici. Srpski igrač Aleksandar Mitrović odigrao je svih 90 minuta, ali nije uspeo da se upiše u listu strelaca. 

Klub sa Krejven Kotidža nalazi se na pretposlednjem mestu sa 14 bodova, dok je Burnli 15. sa sedam više. 

Kristal Palas našeg Luke Milivojevića poražen je pred domaćom publikom od Votforda (2:1), a srpski fudbaler odigrao je ceo meč. Kardif i Hadersfild podelili su bodove (0:0), dok je Sautempton na gostovanju bio bolji od Lestera sa 2:1.

Početak 2019. nije bio sjajan za Liverpul...

Fudbaleri Jirgena Klopa izgubili su u premijerligaškom derbiju od Mančester sitija (2:1), potom su eliminisani i iz Liga kupa od Vulverhemptona (2:1), ali da se ne radi o većoj krizi videli smo već ovog vikenda protiv Brajtona.

Mohamed Salah je postigao sedmi gol u poslednjih sedam mečeva u engleskom šampionatu, i to sa "kreča", za prestanak priče o posrtanju "redsa" u ovom delu sezone.

BRAJTON - LIVERPUL 0:1 (0:0)

Prvo poluvreme bilo je očajnog kvaliteta i bez ikakvog intenziteta, čemu je definitivno kumovala odluka Krisa Hjutona da se njegova ekipa "duboko brani", a iako su loptu imali više od 70% vremena u svom posedu - sa njom igrači Liverpula nisu uradili ništa.

JEDAN ŠTOPER

I ovoga puta je Jirgen Klop na raspolaganju imao samo jednog "pravog" štopera pošto se u startnu postavu vratio Virdžil van Dajk, a uz njega je sada igrao defanzivni vezni/desni bek Fabinjo. Povređeni su Džo Gomez, Žoel Matip i Dejan Lovren.

Videli smo samo jedan udarac Džerdana Šaćirija koji je završio pored stative, udarca u okvir gola nije bilo, sve do početka drugog poluvremena kada je Liverpul rešio meč.

Mohamed Salah je ušao u šesnaesterac Brajtona, krenuo da dribla ulevo, a kada je Paskal Gros doneo bizarnu odluku da nastavi da ga vuče rukom i udara nogom - Egipćanin je šutirao i potom pao na travu, za šta je opravdano pokazan jedanaesterac.

"Mo" je fenomenalno izveo kaznu što je nateralo Brajton da zaigra ofanzivnije, ali ne i da dođe do stopostotne šanse kojom bi utakmicu uveo u neizvesniji tok.

Nije bilo ni gola Liverpula, iako su odlično pretili Salah, Firmino i Vajanldum, kojim bi navijači odahnuli, ali ispostavilo se da je i jedan bio dovoljan da se razlika u ondosu na Siti, koji ima meč manje, ponovo uveća na sedam bodova.

Malerozni Fulam je u derbiju začelja "pao" na "Turf Muru" iako je poveo u 2. minutu posle sjajnog poteza Andrea Širlea, međutim neko kao da ih je urekao...

Barnli je preuzeo "konce igre u svoje ruke" i potom veoma srećno došao do preokreta, u svega 180 sekundi, iako nisu dali gol; prvo je Džo Brajan u 20. minutu savladao svog golmana Serhija Rika, da bi u 23. isto to uradio i Denis Odoi.

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, za koga je navodno jedan kineski klub ponudio 55 miliona evra - što je odbijeno, odigrao svih 90 minuta za "kotidžerse".

Parovi 22. kola:

Vest Hem - Arsenal 1:0 (0:0)
/Rajs 48/

Brajton - Liverpul 0:1 (0:0)
/Salah 50p/

Barnli - Fulam 2:1 (2:1)
/Brajan 20 ag, Odoi 23 ag - Širle 2/

Kardif - Hadersfild 0:0

Kristal Palas - Votford 1:2 (1:0)
/Ketkart 38 ag - Ketkart 67, Kleverli 75/

Lester - Sautempton 1:2 (0:2)
/Ndidi 58 - Vard Praus 11p, Long 45+2/

Čelsi - Njukasl 2:1 (1:1)
/Pedro 8, Vilijan 57 - Klark 40/

u nedelju

Everton - Bornmut 15.15
Totenhem - Mančester junajted 17.30

u ponedeljak

Mančester siti - Vulverhempton 21.00

TABELA: Liverpul 57, Mančester siti (-1) 50, Totenhem (-1) 48, Čelsi 47, Arsenal 41, Mančester junajted (-1) 38, Votford 32, Lester 31, Vest Hem 31, Vulverhempton (-1) 29, Everton (-1) 27, Bornmut (-1) 27, Brajton 26, Kristal Palas 22, Barnli 21, Kardif 19, Sautempton 19, Njukasl 18, Fulam 14, Hadersfild 11 bodova.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar