Игокеа промашила побједу, Звезда се провукла!

Вук Радивојевић, па Данило Анђушић имали шутеве за тријумф и прекид серије црвено-бијелих, али је лопта оба пута стала на обручу! Звезда на квалитет Регленда преживела драму у Лакташима! Кошаркаши Црвене звезде задржали су максималан учинак у АБА лиги после 15 кола драматичном победом у Лакташима.

Кошарка 12.01.2019 | 22:54
Игокеа промашила побједу, Звезда се провукла!
Десетковани "црвено-бели" нису блистали на гостовању Игокеи, али су на индивидуални квалитет, највише плејмејкера Џоа Регленда, успели да славе резултатом 79:77.

Амерички кошаркаш је преузео одговорност у последњој четвртини и са неколико успешних напада преломио драматичан дуел.

Дуел у Лакташима обележила је "резултатска клацкалица" током свих 40 минута – екипе су се смењивале у вођству и домаћин је већим делом имао контролу. Звезда је серијом 10:0 почетком другог полувремена дошла до предности и чинило се да би могла да се одлепи. 

Међутим, екипа Драгана Николића то није дозволила, експресно је узвратила и опет стекла предност. 

"Моментум" је био на њиховој страни, али их је победе коштала катастрофална четврта четвртина у којој су за првих седам минута постигли само четири поена.

Звезда је преко Џоа Регленда и Стратоса Перпероглуа дошла до пет поена вишка коју је, тешком муком, захваљујући Регленду успела да сачува. У последњем минуту је Алекса Раданов искористио кикс Саве Лешића, Марко Луковић је на 14 секунди до краја погодио тројку за -1, али је у пенал завршници бољи био српски шампион. 

Шут за победу клуба из Републике Српске имали су Вук Радивојевић и Данило Анђушић, али бивши играчи Звезде, односно Партизана, нису били прецизни. 

Иако десеткована, без стандардних Бранка Лазића, Мајка Цирбеса и Билија Берона, Звезда је успела да преживи и 21 офанзивни скок ривала, задржавши учинак од 15 победа из исто толико утакмица. 

Споменути Регленд је био најефикаснији са 18 поена и 7 асистенција, док су га пратили Давидовац и Оџо са по 11 поена. 

На другој страни, Анђушић је предводио Игокеу са 15 поена, три више од Адамовића, Лешић је постигао 11, а Радивојевић 10. 

Звезда се одмах после утакмице аутобусом враћа у Београд, а у уторак опет путује у Шпанију на гостовање Валенсији у трећем колу Топ 16 фазе Еврокупа (среда, 20.45).

Црвена звезда мтс је "преживјела" Лакташе!

На паркету Игокее, "јадрански" лидер два пута је гледао како домаћи шутирају за побједу и промашују. Вук Радивојевић, па Данило Анђушић нису у посљедњем нападу утакмице казнили црвено-бијеле за најслабију партију у АБА лиги ове сезоне.

Иако је Џо Регленд у посљедњој четвртини "тесног" меча убацио 11 поена и умало довео Београђане до мирнијег тријумфа, Алекса Раданов и Огњен Добрић су крупним грешкама у завршници омогућили домаћима шансу да побиједе.

Екипа Драгана Николића увела је црвено-бијеле у прву тијесну "јадранску" завршницу ове сезоне, два пута гледала како лопта лети ка обручу за прекид серије лидера, али ниједном није прошла кроз мрежицу.

Игокеа - Звезда 77:79 (18:20, 25:21, 19:18, 15:20)

Иако је 34 секунде прије краја Раданов закуцао за "плус 4" (73:77) и казнио погрешно додавање Саве Лешића, од тог тренутка до краја низале су се грешке гостију.

"Игоси" су својим 20. офанзивним скоком омогућили Марку Луковићу тројку за 76:77, на шта је Бориша Симанић одговорио искоришћеним пеналима, 12 секунди прије краја (76:79).

Раданов је одмах потом фаулирао Анђушића и наљутио Томића. Тренер га је извео из игре због тог прекршаја и увео Огњена Добрића, који је после пенала поклонио лопту домаћима и омогућио им напад за изједначење или побједу.

Драматично избореним тријумфом, црвено-бели су продужили тријумфалну серију и остварили 15. победу у АБА лиги. 

Између два пута у Шпанију, на утакмице Еврокупа против Уникахе и Валенсије, Џо Регленд је у Републици Српској предводио повредама ослабљену екипу Милана Томића са 18 поена, седам асистенција и великом енергијом у завршници утакмице. 

У утакмици у којој ниједан тим није имао већу предност од шест поена, домаћин је низао офанзивне скокове, стварао себи шансе, али их и пропуштао. Попут промашаја у последњем нападу, Игокеу су коштала и неискоришћена слободна бацања, која су се низала док се ближио финиш.

Данило Анђушић био је најефикаснији међу домаћима, али је и њему задрхтала рука са "црте" 12 секунди пре краја, па је једним погођеним бацањем поставио, испоставило се, коначан резултат. Осим њега, двоцифрени међу домаћима били су и Филип Адамовић са 12 поена, Сава Лешић са 11, а потребно је истаћи и свестрану партију Ђорђа Милошевића, који је уз седам постигнутих поена ухватио девет офанзивних скокова.

"Игоси" су притисли фаворита, довели га на руб пораза, али Томићев тим ипак није био кажњен за слабу партију и грешке. 

ИГОКЕА: Талић, Лешић 11 (1/6 за три, 8 ск), Адамовић 12 (1/5 за три), Јанковић, Милошевић 8 (9 ск), Џерет, Радивојевић 10, Лафајет 5, Илић 3, Анђушић 15 (5 ас), Рикић 4, Луковић 9.

ЗВЕЗДА: Регленд 18 (1/5 за три, 7 ас), Раданов 2, Човић 4, Кешељ, Перпероглу 7 (6 ск), Давидовац 11 (3/5 за три), Ненадић 4, Фаје 7, Добрић, Ристић 8, Симанић 7, Оџо 11.

Извор: Мондо.рс/Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ХаХА

13.01.2019 03:28

Шта глуми онај Бонд на крају утакмице ко удружење ветерана поштара на крају утакмице Поредају се на крају утакмице и чувају празне трибине.Фирма за извлачење пара

ОДГОВОРИТЕ