Igokea promašila pobjedu, Zvezda se provukla!

Vuk Radivojević, pa Danilo Anđušić imali šuteve za trijumf i prekid serije crveno-bijelih, ali je lopta oba puta stala na obruču! Zvezda na kvalitet Reglenda preživela dramu u Laktašima! Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak u ABA ligi posle 15 kola dramatičnom pobedom u Laktašima.

Košarka 12.01.2019 | 22:54
Igokea promašila pobjedu, Zvezda se provukla!
Desetkovani "crveno-beli" nisu blistali na gostovanju Igokei, ali su na individualni kvalitet, najviše plejmejkera Džoa Reglenda, uspeli da slave rezultatom 79:77.

Američki košarkaš je preuzeo odgovornost u poslednjoj četvrtini i sa nekoliko uspešnih napada prelomio dramatičan duel.

Duel u Laktašima obeležila je "rezultatska klackalica" tokom svih 40 minuta – ekipe su se smenjivale u vođstvu i domaćin je većim delom imao kontrolu. Zvezda je serijom 10:0 početkom drugog poluvremena došla do prednosti i činilo se da bi mogla da se odlepi. 

Međutim, ekipa Dragana Nikolića to nije dozvolila, ekspresno je uzvratila i opet stekla prednost. 

"Momentum" je bio na njihovoj strani, ali ih je pobede koštala katastrofalna četvrta četvrtina u kojoj su za prvih sedam minuta postigli samo četiri poena.

Zvezda je preko Džoa Reglenda i Stratosa Perperoglua došla do pet poena viška koju je, teškom mukom, zahvaljujući Reglendu uspela da sačuva. U poslednjem minutu je Aleksa Radanov iskoristio kiks Save Lešića, Marko Luković je na 14 sekundi do kraja pogodio trojku za -1, ali je u penal završnici bolji bio srpski šampion. 

Šut za pobedu kluba iz Republike Srpske imali su Vuk Radivojević i Danilo Anđušić, ali bivši igrači Zvezde, odnosno Partizana, nisu bili precizni. 

Iako desetkovana, bez standardnih Branka Lazića, Majka Cirbesa i Bilija Berona, Zvezda je uspela da preživi i 21 ofanzivni skok rivala, zadržavši učinak od 15 pobeda iz isto toliko utakmica. 

Spomenuti Reglend je bio najefikasniji sa 18 poena i 7 asistencija, dok su ga pratili Davidovac i Odžo sa po 11 poena. 

Na drugoj strani, Anđušić je predvodio Igokeu sa 15 poena, tri više od Adamovića, Lešić je postigao 11, a Radivojević 10. 

Zvezda se odmah posle utakmice autobusom vraća u Beograd, a u utorak opet putuje u Španiju na gostovanje Valensiji u trećem kolu Top 16 faze Evrokupa (sreda, 20.45).

Crvena zvezda mts je "preživjela" Laktaše!

Na parketu Igokee, "jadranski" lider dva puta je gledao kako domaći šutiraju za pobjedu i promašuju. Vuk Radivojević, pa Danilo Anđušić nisu u posljednjem napadu utakmice kaznili crveno-bijele za najslabiju partiju u ABA ligi ove sezone.

Iako je Džo Reglend u posljednjoj četvrtini "tesnog" meča ubacio 11 poena i umalo doveo Beograđane do mirnijeg trijumfa, Aleksa Radanov i Ognjen Dobrić su krupnim greškama u završnici omogućili domaćima šansu da pobijede.

Ekipa Dragana Nikolića uvela je crveno-bijele u prvu tijesnu "jadransku" završnicu ove sezone, dva puta gledala kako lopta leti ka obruču za prekid serije lidera, ali nijednom nije prošla kroz mrežicu.

Igokea - Zvezda 77:79 (18:20, 25:21, 19:18, 15:20)

Iako je 34 sekunde prije kraja Radanov zakucao za "plus 4" (73:77) i kaznio pogrešno dodavanje Save Lešića, od tog trenutka do kraja nizale su se greške gostiju.

"Igosi" su svojim 20. ofanzivnim skokom omogućili Marku Lukoviću trojku za 76:77, na šta je Boriša Simanić odgovorio iskorišćenim penalima, 12 sekundi prije kraja (76:79).

Radanov je odmah potom faulirao Anđušića i naljutio Tomića. Trener ga je izveo iz igre zbog tog prekršaja i uveo Ognjena Dobrića, koji je posle penala poklonio loptu domaćima i omogućio im napad za izjednačenje ili pobjedu.

Dramatično izborenim trijumfom, crveno-beli su produžili trijumfalnu seriju i ostvarili 15. pobedu u ABA ligi. 

Između dva puta u Španiju, na utakmice Evrokupa protiv Unikahe i Valensije, Džo Reglend je u Republici Srpskoj predvodio povredama oslabljenu ekipu Milana Tomića sa 18 poena, sedam asistencija i velikom energijom u završnici utakmice. 

U utakmici u kojoj nijedan tim nije imao veću prednost od šest poena, domaćin je nizao ofanzivne skokove, stvarao sebi šanse, ali ih i propuštao. Poput promašaja u poslednjem napadu, Igokeu su koštala i neiskorišćena slobodna bacanja, koja su se nizala dok se bližio finiš.

Danilo Anđušić bio je najefikasniji među domaćima, ali je i njemu zadrhtala ruka sa "crte" 12 sekundi pre kraja, pa je jednim pogođenim bacanjem postavio, ispostavilo se, konačan rezultat. Osim njega, dvocifreni među domaćima bili su i Filip Adamović sa 12 poena, Sava Lešić sa 11, a potrebno je istaći i svestranu partiju Đorđa Miloševića, koji je uz sedam postignutih poena uhvatio devet ofanzivnih skokova.

"Igosi" su pritisli favorita, doveli ga na rub poraza, ali Tomićev tim ipak nije bio kažnjen za slabu partiju i greške. 

IGOKEA: Talić, Lešić 11 (1/6 za tri, 8 sk), Adamović 12 (1/5 za tri), Janković, Milošević 8 (9 sk), Džeret, Radivojević 10, Lafajet 5, Ilić 3, Anđušić 15 (5 as), Rikić 4, Luković 9.

ZVEZDA: Reglend 18 (1/5 za tri, 7 as), Radanov 2, Čović 4, Kešelj, Perperoglu 7 (6 sk), Davidovac 11 (3/5 za tri), Nenadić 4, Faje 7, Dobrić, Ristić 8, Simanić 7, Odžo 11.

Izvor: Mondo.rs/B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

HaHA

13.01.2019 03:28

Šta glumi onaj Bond na kraju utakmice ko udruženje veterana poštara na kraju utakmice Poredaju se na kraju utakmice i čuvaju prazne tribine.Firma za izvlačenje para

ODGOVORITE