Јака експлозија у Паризу

У великој експлозији у Паризу су страдале три особе, међу којима два ватрогасца и једна туристкиња из Шпаније, а повређено је око 50 особа, јавља Франс прес.

Свијет 12.01.2019 | 18:46
Јака експлозија у Паризу
Међу повређенима, девет особа је у тешком стању, саопштиле су локалне власти и додале да је експлозију узроковало цурење гаса у једној згради у којој се у приземљу налази пекара и мали ресторан.

Француски министар унутрашњих послова Кристоф Кастане претходно је саопштио да су погинуле четири особе од којих два цивила и два ватрогасца, али је Тужилаштво потврдило смрт само два ватрогасца. 

Експлозија се догодила јутрос у пекари у улици Тревиз у деветом арондисману и, како се верује, изазвана је цурењем гаса. 

Од силине експлозије пукла су стакла околних продавница, а пекара је претворена у црну олупину. 

Место експлозије близу је позоришта Фоли Бержер и кварта где се налази робна кућа Галери Лафајет. 

Раније је објављено да је повређено 36 особа, од којих је 12 у критичном стању. 

Министар унутрашњих послова Кристоф Кастане изјавио је за Ројтерс да је "ситуација сада под контролом". 

Ројтерс преноси да је експлозија након које је уследио и пожар, била толико јака да је разнела пекару, али и стакла на објектима и зградама удаљеним стотинама метара.



Министар Кастане рекао је да је у спасилачкој операцији учествовало скоро 200 ватрогасаца. 

Очевидац из оближњег хотела казао је да је видео како огроман пламен избија у згради која је затим разнета услед експлозије. 

Близу места експлозије слетела су и два хеликоптера како би помогла у евакуацији угрожених. 

На француским ТВ станицама емитовани су снимци возила хитне помоћи и других служби које су стигле на лице места, а полиција је саветовала грађанима да избегавају тај део града. 

АП подсећа да се експлозија догодила док су мере безбедности у Паризу и широм земље појачане због протеста жутих прслука заказаних за касније данас.

(Б92/Бета) 

Коментари / 0

Оставите коментар