Jaka eksplozija u Parizu

U velikoj eksploziji u Parizu su stradale tri osobe, među kojima dva vatrogasca i jedna turistkinja iz Španije, a povređeno je oko 50 osoba, javlja Frans pres.

Svijet 12.01.2019 | 18:46
Jaka eksplozija u Parizu
Među povređenima, devet osoba je u teškom stanju, saopštile su lokalne vlasti i dodale da je eksploziju uzrokovalo curenje gasa u jednoj zgradi u kojoj se u prizemlju nalazi pekara i mali restoran.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane prethodno je saopštio da su poginule četiri osobe od kojih dva civila i dva vatrogasca, ali je Tužilaštvo potvrdilo smrt samo dva vatrogasca. 

Eksplozija se dogodila jutros u pekari u ulici Treviz u devetom arondismanu i, kako se veruje, izazvana je curenjem gasa. 

Od siline eksplozije pukla su stakla okolnih prodavnica, a pekara je pretvorena u crnu olupinu. 

Mesto eksplozije blizu je pozorišta Foli Beržer i kvarta gde se nalazi robna kuća Galeri Lafajet. 

Ranije je objavljeno da je povređeno 36 osoba, od kojih je 12 u kritičnom stanju. 

Ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane izjavio je za Rojters da je "situacija sada pod kontrolom". 

Rojters prenosi da je eksplozija nakon koje je usledio i požar, bila toliko jaka da je raznela pekaru, ali i stakla na objektima i zgradama udaljenim stotinama metara.



Ministar Kastane rekao je da je u spasilačkoj operaciji učestvovalo skoro 200 vatrogasaca. 

Očevidac iz obližnjeg hotela kazao je da je video kako ogroman plamen izbija u zgradi koja je zatim razneta usled eksplozije. 

Blizu mesta eksplozije sletela su i dva helikoptera kako bi pomogla u evakuaciji ugroženih. 

Na francuskim TV stanicama emitovani su snimci vozila hitne pomoći i drugih službi koje su stigle na lice mesta, a policija je savetovala građanima da izbegavaju taj deo grada. 

AP podseća da se eksplozija dogodila dok su mere bezbednosti u Parizu i širom zemlje pojačane zbog protesta žutih prsluka zakazanih za kasnije danas.

(B92/Beta) 

Komentari / 0

Ostavite komentar