ШПА: Леганес побиједио након 39 дана и побјегао са дна!

Уеска није издржала – 1:0.  Јовановић са клупе гледао нови пораз Уеске.  Фудбалери Леганеса забележили су у 19. колу ЛаЛиге важну победу у борби за опстанак у елитном рангу шпанског фудбала.

Фудбал 12.01.2019 | 15:30
ШПА: Леганес побиједио након 39 дана и побјегао са дна!
Леганес је савладао Уеску 1:0, голом Јусефа ен Несирија, на асистенцију Силве у 73. минуту меча на стадиону "Мунисипал де Батарке".

Тако је Леганес стигао до пете победе у сезони, четврте на свом терену на којем је поражен само од Реал Мадрида.

Леганес је заслужено славио у мечу у којем је константно нападао гол гостију, али је голман Уеске Сантамарија имао шест одбрана. 

Српски репрезентативац Александар Јовановић је са клупе за резерве гледао како његов конкурент добро чува мрежу, док је Рајко Брежанчић пропустио утакмицу због повреде мишића. 

Леганес је прекинуо низ од пет кола без победе и "побегао" од зоне испадања на три бода, док је Уеска остала закуцана за дно табеле са осам бодова иза сигурне зоне. 

У следећем колу Леганес гостује лидеру Барселони, док Уеска чека другопласирани Атлетико Мадрид.

Леганес је коначно побегао са дна! Крзо тежак период прошла је екипа Мауриција Пелегрина у претходном периоду. Нити је било добре игре, нити је било победа. Међутим, навијачи тог клуба коначно су отишли задовољни са стадиона, пошто је Леганес био бољи од Уеске у првом мечу данашњег програма 19. Кола Примере – 1:0.

Леганесов пост трајао је од 4. децембра И дуела са Рајом Ваљеканом. Имали су велики притисак пред данашњи сусрет Пелегринијеви момци, али су некако уиспливали.

Слабшна Уеска, која је са обе ноге већ у Сегунди, одолевала је до 73. Минута. Домаћин је имао иницијативу, неколико шанси. Ипак, морали су навијачи Леганеса да стрепе.

Камен са срца скинуо им је одличним продором И центаршутем Аргентинац Силва. На правом месту је био Мароканац Ел Несри И донео велуку радост домаћину.

Српски чувар мреже Александар Јовановић био је на клупи  Уеске, док је Рањко Брежанчић повређен.

ЛА ЛИГА - 19. КОЛО

Петак

Рајо Ваљекано - Селта Виго 4:2 (2:2) 
/Раул де Томас 4, 38, 76, Бебе 90+1 - Араухо 12, Макси Гомез 17пен/

Субота

Леганес - Уеска 1:0 (0:0)
/Несири 72/

16.15 Валенсија – Ваљадолид
18.30 Ђирона – Алавес
20.45 Виљареал – Хетафе

Недеља:
12.00 Атлетико – Леванте
16.15 Билбао – Севиља
18.30 Барселона – Еибар
20.45 Бетис – Реал

Понедељак:
21.00 Сосиједад – Еспањол

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар