Дабур затресао Салцбург, хоће да иде!

Клуб у шоку и не пушта га за испод 15. 000. 000 евра! Спортски директор, Криштоф Фројнд, не разуме поступке израелског нападача.

Фудбал 14.01.2019 | 08:00
Дабур затресао Салцбург, хоће да иде!
Понедељак је дан када ће првотимци Салцбурга започети припреме за пролећни део сезоне, у који би могли да уђу без најбољег стрелца и играча - Мунаса Дабура!

Израелски репрезентативац и голгетер затресао је све структуре аустријског клуба изјавом кроз медије у домовини у којој поручује да ће "отићи из Салцбурга кроз неколико дана", што је посебно шокирало спортског директора Кристофа Фројнда. Недуго пошто је Дабур изнео своје идеје огласио се и Фројнд, који је индиректно поручио да ће стрелац 20 погодака у досадашњој сезони морати доста тога да објасни клупским главешинама.

"Не знам шта је Дабур хтео да постигне тим изјавама. Ако жели да оде, прво мора да разговара с нама", јасан је Фројнд.

Према тренутним информацијама из аустријских медија, Дабур ће се сигурно појавити на почетку припрема, када ће се разговарати о свему што је изнео у јавност, али и његовој даљој будућности. Фројнд је у тамошњим новинама указао да се клуб неће одреће Дабура тек тако, поготово јер има уговор до јуна 2021. године, без излазне клаузуле. 

Како време пролази, све је дужи ред за израелског репрезентативца. Ливерпул се још пред крај летњег прелазног рока помињао као могућа дестинација, однедавно га прати и Фулам, а најсвежији потенцијални купци су Лидс, Севиља и Валенсија. Међутим, клуб из Моцартовог града не намерава да се Дабура одрекне за испод 15.000.000 евра. И то одједном, без одлагања.

Технички, сви поменути клубови имају довољно јаку финансијску структуру да покрију овај трансфер без проблема, међутим проблем је Дабуров темперамент. Иако Бикови још нису поражени ове сезоне, летос нису успели да уђу у Лигу шампиона пошто су елиминисани од Црвене звезде после чудесног повратка српског шампиона из два гола минуса. Дабур је, наводно, од тада љут на шефа струке Марка Розеа и саиграче што су се понели безобзирно и допустили да им још једна историјска шанса прође кроз прсте. Израелац јесте у доброј форми, по десет голова дао је у домаћим и европским такмичењима, рачунајући квалификације, али и даље клубу није опростио елиминацију из последњег кола квалификација за Лигу шампиона. 

Све очи упрте су у Салцбург и Дабура. Да ли је реално да оде сада, или на лето?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар