Dabur zatresao Salcburg, hoće da ide!

Klub u šoku i ne pušta ga za ispod 15. 000. 000 evra! Sportski direktor, Krištof Frojnd, ne razume postupke izraelskog napadača.

Fudbal 14.01.2019 | 08:00
Dabur zatresao Salcburg, hoće da ide!
Ponedeljak je dan kada će prvotimci Salcburga započeti pripreme za prolećni deo sezone, u koji bi mogli da uđu bez najboljeg strelca i igrača - Munasa Dabura!

Izraelski reprezentativac i golgeter zatresao je sve strukture austrijskog kluba izjavom kroz medije u domovini u kojoj poručuje da će "otići iz Salcburga kroz nekoliko dana", što je posebno šokiralo sportskog direktora Kristofa Frojnda. Nedugo pošto je Dabur izneo svoje ideje oglasio se i Frojnd, koji je indirektno poručio da će strelac 20 pogodaka u dosadašnjoj sezoni morati dosta toga da objasni klupskim glavešinama.

"Ne znam šta je Dabur hteo da postigne tim izjavama. Ako želi da ode, prvo mora da razgovara s nama", jasan je Frojnd.

Prema trenutnim informacijama iz austrijskih medija, Dabur će se sigurno pojaviti na početku priprema, kada će se razgovarati o svemu što je izneo u javnost, ali i njegovoj daljoj budućnosti. Frojnd je u tamošnjim novinama ukazao da se klub neće odreće Dabura tek tako, pogotovo jer ima ugovor do juna 2021. godine, bez izlazne klauzule. 

Kako vreme prolazi, sve je duži red za izraelskog reprezentativca. Liverpul se još pred kraj letnjeg prelaznog roka pominjao kao moguća destinacija, odnedavno ga prati i Fulam, a najsvežiji potencijalni kupci su Lids, Sevilja i Valensija. Međutim, klub iz Mocartovog grada ne namerava da se Dabura odrekne za ispod 15.000.000 evra. I to odjednom, bez odlaganja.

Tehnički, svi pomenuti klubovi imaju dovoljno jaku finansijsku strukturu da pokriju ovaj transfer bez problema, međutim problem je Daburov temperament. Iako Bikovi još nisu poraženi ove sezone, letos nisu uspeli da uđu u Ligu šampiona pošto su eliminisani od Crvene zvezde posle čudesnog povratka srpskog šampiona iz dva gola minusa. Dabur je, navodno, od tada ljut na šefa struke Marka Rozea i saigrače što su se poneli bezobzirno i dopustili da im još jedna istorijska šansa prođe kroz prste. Izraelac jeste u dobroj formi, po deset golova dao je u domaćim i evropskim takmičenjima, računajući kvalifikacije, ali i dalje klubu nije oprostio eliminaciju iz poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. 

Sve oči uprte su u Salcburg i Dabura. Da li je realno da ode sada, ili na leto?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar