Лампард ударио по Бијелси!

То се не ради! Прешао је сваку меру, никада се не бих бавио таквим стварима. . .  Челсијева легенда несрећна због понашања искуснијег колеге уочи великог дербија.

Фудбал 13.01.2019 | 08:45
Лампард ударио по Бијелси!
Шокантни потез Марсела Бијелсе, онда и признање да је слао човека од поверења да шпијунира тренинг Дербија уочи великог окшраја у Чемпионшипу потресао је фудбал на Острву.

Лидс је савладао Дерби са 2:0 и тако повећао бодовну предност за другопласираним Норичем, али је цео меч остао у сенци непрофесионалног потеза популарног Лудака који је изазвао буру критика јавности. Истима се, додуше у знатно умеренијем тону, придружио и тренер Дербија Френк Лампард. Легендарни везиста Челсија био је разочаран поступцима свог колеге, кога није могао, нити желео да разуме ни после признања велике грешке, као и чињенице да се Аргентинац кварним послом бави још од 2001. године. 

"Искрено, пре се не бих бавио тренерским послом, него што бих слао свог човека да шпијунира друге", поручио је Лампард и наставио: 

"Да, изгубили смо од ривала који је био бољи од првог, до последњег минута. Тешка је ово ситуација, пошто мора да се повуче линија између добре игре и оно што је најавило овај меч".

Лампард је без пардона указао на то колико је погрешно размишљање Марсела Бијелсе, као и начин на који долази до резултата.

"То се не сме, никако не може да буде исправно. Нисам сигуран да би неко, на било ком нивоу спорта размишљао да се бави таквим стварима. То је ствар личне културе, зато сам шокиран".

Упитан да ли овај Бијелсин потез види као варање, некадашњи репрезентативац Енглеске остао је уздржан.

"Варање је велика и јака реч. Ако говоримо о детаљима којим тренери покушавају да стекну велику предност, многи велики фудбалски умови су то знали да препознају. Али, морамо негде да повучемо линију. Ово није само прст преко црте, него скок на другу страну".

Лампард је указао на ствари које тренерски посао чине интересантнијим...

"Сви тренери су поносни оним што раде на тренинзима и начином на који се припремају за утакмицу. Провео сам чак 15 сати гледајући снимке Лидсових утакмица, како бих нашао детаље. А, када неко тако дође како би на кварно извукао детаље, то је већ дебело прелажење линије".

Бијелса је зато потонуо у очима младог тренера Дербија.

"Некада сам био Бијелсин фан, чак имам и његову књигу код куће. Пратио сам његову каријеру и свој посао обавља другачије од осталих, али ово је нешто што се не ради. Не ради се јер тако показујеш да не поштујеш ривала", јасно ће Лампард.

Марсело Бијелса је преузео одговорност за оно што је урадио уочи меча, али и признао да то ради још од 2001. године, што је заправо највише и шокирало британску јавност, увек жељну великих, сочних ствари. Због свега тога Због тога се власник Лидса Андреа Радрицани данас састао са председником Мелом Морисом како би му се лично извинио због нечасног потеза његовог тренера...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар