Lampard udario po Bijelsi!

To se ne radi! Prešao je svaku meru, nikada se ne bih bavio takvim stvarima. . .  Čelsijeva legenda nesrećna zbog ponašanja iskusnijeg kolege uoči velikog derbija.

Fudbal 13.01.2019 | 08:45
Lampard udario po Bijelsi!
Šokantni potez Marsela Bijelse, onda i priznanje da je slao čoveka od poverenja da špijunira trening Derbija uoči velikog okšraja u Čempionšipu potresao je fudbal na Ostrvu.

Lids je savladao Derbi sa 2:0 i tako povećao bodovnu prednost za drugoplasiranim Noričem, ali je ceo meč ostao u senci neprofesionalnog poteza popularnog Ludaka koji je izazvao buru kritika javnosti. Istima se, doduše u znatno umerenijem tonu, pridružio i trener Derbija Frenk Lampard. Legendarni vezista Čelsija bio je razočaran postupcima svog kolege, koga nije mogao, niti želeo da razume ni posle priznanja velike greške, kao i činjenice da se Argentinac kvarnim poslom bavi još od 2001. godine. 

"Iskreno, pre se ne bih bavio trenerskim poslom, nego što bih slao svog čoveka da špijunira druge", poručio je Lampard i nastavio: 

"Da, izgubili smo od rivala koji je bio bolji od prvog, do poslednjeg minuta. Teška je ovo situacija, pošto mora da se povuče linija između dobre igre i ono što je najavilo ovaj meč".

Lampard je bez pardona ukazao na to koliko je pogrešno razmišljanje Marsela Bijelse, kao i način na koji dolazi do rezultata.

"To se ne sme, nikako ne može da bude ispravno. Nisam siguran da bi neko, na bilo kom nivou sporta razmišljao da se bavi takvim stvarima. To je stvar lične kulture, zato sam šokiran".

Upitan da li ovaj Bijelsin potez vidi kao varanje, nekadašnji reprezentativac Engleske ostao je uzdržan.

"Varanje je velika i jaka reč. Ako govorimo o detaljima kojim treneri pokušavaju da steknu veliku prednost, mnogi veliki fudbalski umovi su to znali da prepoznaju. Ali, moramo negde da povučemo liniju. Ovo nije samo prst preko crte, nego skok na drugu stranu".

Lampard je ukazao na stvari koje trenerski posao čine interesantnijim...

"Svi treneri su ponosni onim što rade na treninzima i načinom na koji se pripremaju za utakmicu. Proveo sam čak 15 sati gledajući snimke Lidsovih utakmica, kako bih našao detalje. A, kada neko tako dođe kako bi na kvarno izvukao detalje, to je već debelo prelaženje linije".

Bijelsa je zato potonuo u očima mladog trenera Derbija.

"Nekada sam bio Bijelsin fan, čak imam i njegovu knjigu kod kuće. Pratio sam njegovu karijeru i svoj posao obavlja drugačije od ostalih, ali ovo je nešto što se ne radi. Ne radi se jer tako pokazuješ da ne poštuješ rivala", jasno će Lampard.

Marselo Bijelsa je preuzeo odgovornost za ono što je uradio uoči meča, ali i priznao da to radi još od 2001. godine, što je zapravo najviše i šokiralo britansku javnost, uvek željnu velikih, sočnih stvari. Zbog svega toga Zbog toga se vlasnik Lidsa Andrea Radricani danas sastao sa predsednikom Melom Morisom kako bi mu se lično izvinio zbog nečasnog poteza njegovog trenera...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar