Прича: Кутиња изједа терет од 160.000.000 евра!

И све му је даљи останак у Барси, Јунајтед га мами! Шанса до краја сезоне да се нешто промени, у супротном. . .

Фудбал 14.01.2019 | 23:00
Прича: Кутиња изједа терет од 160.000.000 евра!
Док је фокус шпанских новинара последњих седмица на сукобу Иска Аларкона и Сантијага Соларија и све извеснијем одласку шпанског креативца из Реала на крају сезоне, у Каталонији се готово неприметно појавио дим због наводног незадовољства Филипеа Кутиња у Барселони. А, где има дима, има и ватре...

Кутињо дефинитивно не пролази кроз блиставе моменте у својој првој години на стадиону Камп Ноу. Момак који је пре безмало годину дана плаћен 160.000.000 евра све више осећа тежину масних пара које су издвојене за његов потпис, што се све јаче осећа у последњих месец дана.

Бразилац јесте искочио као спасилац у куп мечу против Левантеа после гола са пенала, али не осећа комфор какав би требало да ужива. Новинари добро обавештеног листа Мундо Депортиво дошли су до сазнања да је Кутињо забринут за свој статус у првом тиму. Изгубио је самопоуздање, што се види у његовој игри, што је довело до тога да у последње четири лигашке утакмице одигра свега 62 минута и сваки пут буде играч са клупе.

Кутињо је због тога љут, али пре свега забринут и тренутно све више размишља о томе да напусти Барселону. Бразилац је статус првотимца изгубио 2. децембра, када је изостављен против Виљареала код куће. Ма колико био проблематичан, Усман Дембеле је успео да се избори за бољу позицију од Кутиња, који све више плаћа данак слабим играма.

Како наводи исти извор, Кутињо разуме да је Дембеле први Валвердеов избор, али су га повредиле речи шефа стручног штаба, који је недавно изјавио да Бразилац уноси дисбаланс у тим када је на терену. Због тога ни не игра на својој природној позицији офанзивног везисте, већ често оперише по боковима, или у срцу везног реда, односно тамо где му Валверде одреди.

Пошто је проблематика са Кутињом све озбиљнија, своју шансу види Манчестер јунајтед, који је спреман да сачека до лета како би започео званичне преговоре с Барселоном. Људи из Јунајтеда су, ипак, позвали Кутињове агенте како би се распитали о његовом стању и опипали пулс за евентуални трансфер на лето.

Кутињо, наводно, не жели да одустане тек тако од Барселоне у коју је дошао на Нејмаровнаговор и направио велике уступке да би дошао – опростио Барси 10.000.000 евра од своје плате, како би покрио део трансфера, а у Ливерпулу повео лични штрајк како би избоксовао прелазак –, али исто тако нема намеру ни да буде вечита замена. Поготово јер је плаћен огроман новац за њега. Опет, његова породица ужива у животу у Каталонији. Кутињова друга ћерка рођена је ту, али му је такође битна и фудбалска каријера.

Његова идеја је да сачека до краја сезоне, а онда преломи. Ако се дотад нешто не буде променило, трансфер би могао да постане реалност. Да ли у Јунајтед или неки други клуб, видећемо...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар