Priča: Kutinja izjeda teret od 160.000.000 evra!

I sve mu je dalji ostanak u Barsi, Junajted ga mami! Šansa do kraja sezone da se nešto promeni, u suprotnom. . .

Fudbal 14.01.2019 | 23:00
Priča: Kutinja izjeda teret od 160.000.000 evra!
Dok je fokus španskih novinara poslednjih sedmica na sukobu Iska Alarkona i Santijaga Solarija i sve izvesnijem odlasku španskog kreativca iz Reala na kraju sezone, u Kataloniji se gotovo neprimetno pojavio dim zbog navodnog nezadovoljstva Filipea Kutinja u Barseloni. A, gde ima dima, ima i vatre...

Kutinjo definitivno ne prolazi kroz blistave momente u svojoj prvoj godini na stadionu Kamp Nou. Momak koji je pre bezmalo godinu dana plaćen 160.000.000 evra sve više oseća težinu masnih para koje su izdvojene za njegov potpis, što se sve jače oseća u poslednjih mesec dana.

Brazilac jeste iskočio kao spasilac u kup meču protiv Levantea posle gola sa penala, ali ne oseća komfor kakav bi trebalo da uživa. Novinari dobro obaveštenog lista Mundo Deportivo došli su do saznanja da je Kutinjo zabrinut za svoj status u prvom timu. Izgubio je samopouzdanje, što se vidi u njegovoj igri, što je dovelo do toga da u poslednje četiri ligaške utakmice odigra svega 62 minuta i svaki put bude igrač sa klupe.

Kutinjo je zbog toga ljut, ali pre svega zabrinut i trenutno sve više razmišlja o tome da napusti Barselonu. Brazilac je status prvotimca izgubio 2. decembra, kada je izostavljen protiv Viljareala kod kuće. Ma koliko bio problematičan, Usman Dembele je uspeo da se izbori za bolju poziciju od Kutinja, koji sve više plaća danak slabim igrama.

Kako navodi isti izvor, Kutinjo razume da je Dembele prvi Valverdeov izbor, ali su ga povredile reči šefa stručnog štaba, koji je nedavno izjavio da Brazilac unosi disbalans u tim kada je na terenu. Zbog toga ni ne igra na svojoj prirodnoj poziciji ofanzivnog veziste, već često operiše po bokovima, ili u srcu veznog reda, odnosno tamo gde mu Valverde odredi.

Pošto je problematika sa Kutinjom sve ozbiljnija, svoju šansu vidi Mančester junajted, koji je spreman da sačeka do leta kako bi započeo zvanične pregovore s Barselonom. Ljudi iz Junajteda su, ipak, pozvali Kutinjove agente kako bi se raspitali o njegovom stanju i opipali puls za eventualni transfer na leto.

Kutinjo, navodno, ne želi da odustane tek tako od Barselone u koju je došao na Nejmarovnagovor i napravio velike ustupke da bi došao – oprostio Barsi 10.000.000 evra od svoje plate, kako bi pokrio deo transfera, a u Liverpulu poveo lični štrajk kako bi izboksovao prelazak –, ali isto tako nema nameru ni da bude večita zamena. Pogotovo jer je plaćen ogroman novac za njega. Opet, njegova porodica uživa u životu u Kataloniji. Kutinjova druga ćerka rođena je tu, ali mu je takođe bitna i fudbalska karijera.

Njegova ideja je da sačeka do kraja sezone, a onda prelomi. Ako se dotad nešto ne bude promenilo, transfer bi mogao da postane realnost. Da li u Junajted ili neki drugi klub, videćemo...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar