"Лука, знаш ли да не би требало да радиш то што радиш?"

Иако је Џејмс Харден постигао 43 поена уз трипл-дабл, Клеј Томпсон опет убацио седам тројки, главна звезда пре неку ноћи у НБА је ипак био Лука Дончић.

Кошарка 14.01.2019 | 09:45
"Лука, знаш ли да не би требало да радиш то што радиш?"
Дончић је предводио Далас Мевериксе до једне од ретких победа на гостовањима ове сезоне над Минесота Тимбервулвсима 119:115.

Овај 19-годишњи Словенац постигао је 29 поена уз 12 асистенција и 8 скокова, укључујући седам од последњих девет поена свог тима.

Дончић је на крају и решио меч тројком на 23 секунде пре краја казнивши играче Вулвса што су му оставили толико простора за шут. 

"Лоше сам шутирао тројке на овој утакмици, можда ме због тога нико није чувао", рекао је Дончић (10/23 из игре, 2/9 тројке) који је био на корак од трипл-дабла, "Брига ме да ли сам био близу трипл-дабла. Морамо само да победимо. То је једино важно". 

Занимљиво питање му је после меча поставио коментатор, легенда Мевса Дерек Харпер: "Лука, имаш 19 година. Играо си неколико година у Европи. Знаш ли да не би требало да радиш ствари које радиш са 19 година у првој години у НБА лиги?" 

"Сјајно је бити овде, играти кошарку сваког дана. Само се забављам, то је део моје игре, забављање на паркету. Нисам очекивао да ћу играти овеко уопште", одговорио је Лука. 

Дончић у руки сезони просечно бележи 20 поена уз 6,7 скокова и 5 асистенција по мечу. Други је на Западу по броју гласова за Ол-стар, испред њега је само Леброн Џејмс.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар