"Luka, znaš li da ne bi trebalo da radiš to što radiš?"

Iako je Džejms Harden postigao 43 poena uz tripl-dabl, Klej Tompson opet ubacio sedam trojki, glavna zvezda pre neku noći u NBA je ipak bio Luka Dončić.

Košarka 14.01.2019 | 09:45
"Luka, znaš li da ne bi trebalo da radiš to što radiš?"
Dončić je predvodio Dalas Meverikse do jedne od retkih pobeda na gostovanjima ove sezone nad Minesota Timbervulvsima 119:115.

Ovaj 19-godišnji Slovenac postigao je 29 poena uz 12 asistencija i 8 skokova, uključujući sedam od poslednjih devet poena svog tima.

Dončić je na kraju i rešio meč trojkom na 23 sekunde pre kraja kaznivši igrače Vulvsa što su mu ostavili toliko prostora za šut. 

"Loše sam šutirao trojke na ovoj utakmici, možda me zbog toga niko nije čuvao", rekao je Dončić (10/23 iz igre, 2/9 trojke) koji je bio na korak od tripl-dabla, "Briga me da li sam bio blizu tripl-dabla. Moramo samo da pobedimo. To je jedino važno". 

Zanimljivo pitanje mu je posle meča postavio komentator, legenda Mevsa Derek Harper: "Luka, imaš 19 godina. Igrao si nekoliko godina u Evropi. Znaš li da ne bi trebalo da radiš stvari koje radiš sa 19 godina u prvoj godini u NBA ligi?" 

"Sjajno je biti ovde, igrati košarku svakog dana. Samo se zabavljam, to je deo moje igre, zabavljanje na parketu. Nisam očekivao da ću igrati oveko uopšte", odgovorio je Luka. 

Dončić u ruki sezoni prosečno beleži 20 poena uz 6,7 skokova i 5 asistencija po meču. Drugi je na Zapadu po broju glasova za Ol-star, ispred njega je samo Lebron Džejms.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar