Кутињов пут: Интер, Ливерпул, Барселона, ЈУНАЈТЕД?

"Коп" није стигао ни да заборави начин на који је "Мађионичар" издејствовао одлазак у друштво Лионела Месија и Луиса Суареза, а могло би да се догоди да га виде насмејаног са дресом и шалом најомраженијег ривала.

Фудбал 13.01.2019 | 22:00
Кутињов пут: Интер, Ливерпул, Барселона, ЈУНАЈТЕД?
Фелипе Кутињо (26) могао би да се врати овог јануара у Премијер лигу само годину дана након што је у дуго форсираном трансферу, због којег је бојкотовао тренинге и обавезе на "Енфилду", на крају и прешао из Ливерпула у Барселону за 157 милиона евра.

Како?

У Шпанији и Енглеској све су гласније приче о томе да ће Манчестер јунајтед до краја јануарског прелазног рока покушати да "ослободи" некадашњег миљеника навијача Ливерпула са клупе за резерве у Барселони, за коју га је недавно "приковао" тренер Ернесто Валверде.

Иако од прошлог пролећа покушава да се наметне као ауторитет на терену, трећи најскупље плаћени фудбалер свих времена то није успео да оствари ни ове сезоне, упркос одласку Андреса Инијесте у Јапан, а када је средином новембра због повреде прескочио утакмице са Бетисом (3:4) и Атлетико Мадридом (1:1), испоставило се да га Валверде више није враћао у стартну поставу.

Шансу је добио и искористио Осман Дембеле, који је на "Камп ноу" стигао шест месеци пре Кутиња у такође "блокбастер" трансферу у ком је Борусија Дортмунд зарадила 125 милиона евра.

И, како то обично бива у данашњем фудбалу, приче о одласку Француза из Каталоније с краја 2018, замењене су најавама неочекивано раног растанка Бразилца и "Блаугране" почетком 2019. године. Питање је, међутим, колико су те најаве реалне и, сходно томе, колико би "ђаволи" морали да плате за играча чијих 16 голова и десет асистенција на 46 наступа у календарској 2018. изгледа није било довољно да се о њему суди као носиоцу игре Барселоне.

Више извора из овог клуба констатовало је "да је Барселона спремна да саслуша понуде за Кутиња".

СЦЕНА КОЈУ "КОП" НЕ БИ ВОЛЕО ДА ВИДИ

Кутињо у бројкама:

01/02/190 Васко да Гама
05/01/160 Еспањол
05/04/470 Интер
54/45/201 Ливерпул
16/10/460 Барселона
14/08/460 Бразил

*напомена: голови/асистенције/наступи

Једно је јасно - ако би до овог "откупа" некада велике звезде Премијер лиге дошло сада или у неком од наредних прелазних рокова, навијачи Ливерпула имали би разлог више да о њему мисле лоше. "Коп" није стигао ни да заборави начин на који је "Мађионичар" издејствовао одлазак у друштво Лионела Месија и Луиса Суареза, а могло би да се догоди да га виде насмејаног са дресом и шалом најомраженијег ривала.

Кутињо није био пунолетан када је сазнао да ће каријеру наставити у Европи, с тим да је Интер морао да чека његов 18. рођендан како би био реализован 3,8 милиона евра вредан трансфер из Васко да Гаме. Догодио се 2008. године, након чега је креативни везиста био прослеђен на позајмицу у Еспањол, а када је коначно заиграо фудбал у дресу "неразура", уследио је и мало примећен трансфер у Ливерпул за 13 милиона евра.

О каквом се превиду људи са "Меаце" радило, сведоче Кутињове игре у дресу Ливерпула, за који је наступио 201 пут, постигао 54 гола и забележио 45 асистенција. "Редси" су га пре годину дана продали упорној Барселони за 157 милиона евра, што је светски рекорд за трансфер играча који је лично затражио да буде продат (и скоро годину дана јасно стављао до знања да то жарко жели).

Један од одговора на питање о мотивима Барселоне да прода Кутиња могао би да буде повратак Нејмара, који је у последњем таблоидном тексту објављеном у париским дневницима наводно "кукао и молио" да у најкраћем року буде договорен његов гала "камбек" на "Камп ноу".

Јануар никад не разочара, макар се све свело на трачеве...

Зашто би га Барса продала?

Питање је, уједно, да ли Валверде може да заврши сезону без још једног офанзивног фудбалера, јер клуб није доводио центарфора након растанка са Паком Алкасером прошлог лета, а данас је комплетиран и трансфер Мунира Ел Хададија у Севиљу за 1,5 милиона евра. Иако у Барси наступа велики број играча који могу да покрију више позиција, у овом тренутку ту је само један класичан центарфор, Суарез и тројица крилних нападача - Меси, Дембеле и мало коришћени Малком. Управо због тога, непожељни центарфор Челсија, Алваро Мората, понуђен је Барселони на шестомесечну позајмицу, али је његов агент Хуанма Лопез добио одричан одговор.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар