Крунићева у Мелбурн стиже са титулом!

Српска тенисерка, Александра Крунић, освојила је титулу на WТА турниру у Сиднеју у конкуренцији дублова.  Браво, Алекс: Титула пред Аустралијан опен! Наша тенисерка у друштву светске "Број 1" у игри парова није изгубила ни сет у Сиднеју, одакле ће са пехаром отпутовати у Мелбурн на старт 107. "ози" опена.

Тенис 12.01.2019 | 14:45
Крунићева у Мелбурн стиже са титулом!
Крунићева је у тандему са Чехињом Катерином Синијаковом тријумфовала на последњем турниру уочи Аустралијан опена.

Српско-чешка комбинација је до трофеја у Сиднеју стигла победом над Јапанком Ери Хозуми и Пољакињом Алисјом Росолском са 6:1, 7:6 (3).

Крунићева и Синијакова су освојиле други заједнички трофеј, први после пет година и славља у Ташкенту. 

Такође, Српкињи ово трећи тријумф у дубл конкуренцији у каријери, један је освојила са Швајцаркињом Ксенијом Нол. 

Крунићева ће на предстојећем АО бити једина Српкиња у главном жребу.

Одлична увертира за Аустралијан опен!

Александра Крунић (25) и Катерина Синијакова (22) освојиле су рано јутрос у Сиднеју титулу у игри парова без изгубљеног сета.

Српкиња и Чехиња биле су импресивне на путу ка финалу, као и у самом финалу - 6:1, 7:6 (7:3) против јапанско-пољске комбинације, Ери Хозуми/Алицја Росолска.

Меч је трајао 87 минута.

ПРОТИВ КОГА ИГРАЈУ НАШИ У МЕЛБУРНУ?

У друштву актуелне "Број 1" на светској листи дубл тенисерки, Алекс је стигла до треће WТА титуле у игри парова, после оних у Рабату 2016. и Ташкенту 2014, када јој је партнерка такође била Синијакова. 

Једину WТА титулу у синглу, тенисерка рођена у Москви са пребивалиштем у Београду освојила је 2016. у Росмалену када је савладала Кирстен Флипкенс резултатом 6:7 (0:7), 7:5, 6:1.

Она је у 2019. ушла као 43. играчица на WТА листи дублова, али ће извесно начинити велики скок са нових 470 бодова, које је пратио и чек на 47.545 аустралијских долара намењен победничком пару.

Као 39. играчица у синглу, Крунићева ће у 1. колу Аустралијан опена играти против вршњакиње из Казахстана, Зарине Дијаз, 98. на WТА листи.

Жреб за дублове још није одржан у Мелбурну, тако да ћемо тек сазнати против кога ће наша ФЕД куп репрезентативка играти на старту.

Она у каријери није прошла прво коло сингла на Аустралијан опену, док је у дубловима играла друго коло.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар